*Nettavisen* Nyheter.

Hagledesperadoen: - Husker ingenting

Foto: (TV 2)

Mannen som er siktet for å ha skutt vilt rundt seg med et haglgevær på Kjeller, sier han ikke husker noe av dramaet der tre personer ble skadd.

16.03.06 15:29

Den 46 år gamle mannen er siktet etter å ha gått berserk med hagle på en Statoil-stasjon på Kjeller klokken 06.45 onsdag morgen. Selv sier han at han ikke husker noe fra da han var på bensinstasjonen.

Erkjenner ikke skyld
- Han har forklart i avhør at han husker at han kjørte inn på Statoil-stasjonen, der han skulle kjøpe noe å spise. Det neste han husker, er at han kjørte ut Fetvegen, noen få meter fra stasjonen, fordi han skulle på arbeid. Det mellomliggende husker han ikke noe om, sier mannens advokat, Jan Schjatvet, til TV 2 Nettavisen.

Mannen har ikke erkjent straffskyld.

- Fordi han ikke husker noe, har han ikke kunnet erkjenne straffskyld, sier Schjatvet.

Se bilder fra pågripelsen her.

Mannen skal ha gått ut i bilen og hentet geværet etter å ha havnet i klammeri inne på Statoil-stasjonen. I dramaet som fulgte, ble tre personer truffet av haglladninger, og væpnet politi besvarte skuddene. Det ble til sammen avfyrt mellom 20 og 25 skudd, opplyser politiinspektør Geir Bang Danielsen ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Mannen ble til slutt lagt i bakken av flere politimenn.

Fikk bære våpen
48-åringen har tidligere vært psykiatrisk pasient. Han har konkurrert aktivt som skytter med haglegevær, skriver Dagbladet.no. Politiet opplyser at mannen hadde løyve til å bære haglen han skjøt med på Statoil-stasjonen. Ifølge VG Nett fratok lensmannen Trond Widme i Skiptvedt mannen de to våpnene han eide 14. april i fjor, men Sykehuset Østfold mente mannen kunne få bære våpen.

«Etter vår vurdering er det ingen medisinsk årsak til at NN ikke skal få tilbakeført sine våpen», skrev sykehuset i et brev til lensmannen 13. juni, skriver VG Nett. På bakgrunn av sykehusets vurdering, valgte lensmannen å la mannen få tilbake våpnene.

Advokat Schjatvet ønsker ikke å si noe om mannens helsetilstand.

- Rasende
En politimann og en tidligere landslagsspiller ligger på sykehus med skader etter at de ble truffet av haglen. Også Leif Røsholdt (53) har kroppen full av hagl etter dramaet.

- Jeg mener man må gjøre et dypdykk rundt denne problemstillingen. Jeg blir rasende når jeg tenker på dette. Jeg kunne likegodt vært drept. Men jeg var heldig, sier Røsholdt til TV 2 Nettavisen.

Her ser du skuddofferets fortelling.

Siktede fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.