Gå til sidens hovedinnhold

Haglemannen husker ingenting

- Han har store svarte hull, sier forsvarer til 18-åringen som gikk amok med hagle utenfor et diskotek i Odda natt til lørdag. Men siktede er oppegående og har fått skolebøker til fengselet.

- Det er svært begrenset hva han husker av det som hendte. Han har nokså store svarte hull. Han har heller ingen klar oppfatning av hvorfor han gjorde det han gjorde, sier advokat Samson Røyrvik, som forsvarer 18-åringen, til Bergens Tidende.

- Siktet ikke på noen
Avgangseleven ved Odda videregående skole ble i går varetektsfengslet for tre uker. Han er siktet for forsøk på forsettlig drap på dørvakten Tore Skjerven, og på den 17 år gamle jenta som ble alvorlig skadd da hun ble truffet i hodet. Han er også siktet for å ha drapstruet de to og ha båret skytevåpen på offentlig sted.

Ifølge mannens forsvarer er det ikke grunnlag for å hevde at han forsøkte å treffe verken jenta eller dørvakten. Røyrvik mener derfor det bare grunnlag for å sikte 18-åringen for uaktsom omgang med skytevåpen, og kanskje for uaktsom eller grov legemsfornærmelse.

Har fått skolebøker
Det er på det rene at 18-åringen hadde drukket en del alkohol natt til lørdag. Etter å ha blitt bortvist fra utestedet Nye Hjørna i Odda sentrum gikk han hjem og hentet hagla og ammunisjon. Deretter gikk han tilbake til diskoteket og løste to skudd rundt klokken 01.45.

Ifølge siktedes forsvarer har 18-åringen det tungt, men «han er oppegående og har allerede fått skolebøker sendt ut til fengselet.»

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk