Haglemannen var 33 år

Politiet sperret av et stort område rundt åstedet, og polititjenestemenn foretok grundige undersøkelser og fotograferte det aktuelle området.

Politiet sperret av et stort område rundt åstedet, og polititjenestemenn foretok grundige undersøkelser og fotograferte det aktuelle området. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Mannen som gikk berserk med hagle og skjøt mot politiet til han selv ble skutt og drept, var 33 år og fra Akershus.

23.04.06 14:48

- Mannen var bosatt i Akershus. Vi vil ikke gå ut med hjemkommune, før vi er sikre på at alle pårørende er varslet, sier operasjonsleder Tore Haugen ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen søndag.

Om mannen har en historie fra psykiatrien, vil heller ikke politiet gå ut med foreløpig.

Det er ventet at politiet vil frigi flere detaljer på pressekonferansen de har innkalt til klokken 16 i ettermiddag.

Etterforsker politimann
33-åringen gikk amokk med hagle på Skui i Bærum kommune lørdag. Han skjøt først vilt rundt seg før han selv ble skutt og drept av politiet.

Tre polititjenestemenn ble truffet av hagleladninger under aksjonen. En ble truffet i halsen og sendt til Ullevål universitetssykehus med lettere skader.

Spesialenheten for etterforskning av politisaker vil undersøke om politiet handlet i strid med instruksene da de dødelige skuddene ble avfyrt på Skui lørdag formiddag.

To i varetekt
En mann og en kvinne befant seg sammen med den drepte på ei hytte i nærheten av Tandberg gård i Eineåsen på Rykkinn før dramaet startet. De to sitter fortsatt i varetekt søndag og er avhørt.

Politifolkene som ble skadet i dramaet, er utskrevet fra sykehuset.

Har du tips? Send MMS/SMS «NATIPS» til 1984 eller vaktsjef@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.