Gå til sidens hovedinnhold

Håkon skal gjennomføre «Seven Summits» - med en helt ny tvist

Da Håkon spilte konsert på ei øde turisthytte på Helgeland, fikk han en idé.

Ranaværingen Håkon Skog Erlandsen går for en noe uvanlig oppakning når han skal bestige de syv høyeste fjellene på hvert av verdens syv kontinenter - også kjent som «Seven Summits».

For i tillegg til klær, mat, telt og sovepose, har Erlandsen med seg en saksofon. På toppen av hvert av de syv fjellene, skal han nemlig spille konsert.

- Jeg vil bli den første i verden til å spille konsert på hver av de syv fjellene. Tanken er å kombinere de ekstreme visuelle inntrykkene med musikk, sier Erlandsen til Nettavisen.

Nylig besteg han Aconcagua (6962 moh) i Argentina.

- Det var blodtungt. Helt horribelt, faktisk. Men så kom jeg på toppen og fikk utsikten over Andesfjellene, og da var det verdt det.

Skriver musikken på vei opp

Ideen om å holde konsert på fjelltoppene fikk han etter å ha blitt spurt om å spille på Norges mest utilgjengelige turisthytte. Den ligger på Helgeland i Nord-Norge. Erlandsen takket ja, og spilte jazzkonsert for 300 oppmøtte.

- Det var dønn stille gjennom hele konserten. Kombinasjonen av den vakre naturen og musikken skapte en magisk stemning.

Erlandsen bestemte seg for å ta det hakket lengre. Gjøre det litt mer ekstremt. Derav ideen om å holde konsert på fjelltoppene verden over.

- Jeg skriver en låt på vei opp fjellet, inspirert av kontigentet og landet jeg er i. Så fremfører jeg den på toppen. Når jeg kommer tilbake til Norge tenker jeg å produsere fulle låter sammen med et band, sier Erlandsen.

- Alltid en risiko

Erlandsen lever av musikken. I tillegg driver han med triatlon, og har deltatt i en rekke ekstrem-triatlon verden rundt. I 2014 deltok han i 71 grader nord.

- De siste årene har jeg drevet semi-profesjonelt som ekstrem-idrettsutøver, kombinert med musikken. Jeg har lyst til å avvikle det stereotypiske musikerinntrykket mange sitter med. I stedet for å våkne opp fyllesyk på et hotellrom etter en konsert, drar jeg ut på løpetur i vakker natur.

Han er altså godt trent og har forberedt seg på fjellturene i forkant. Men uansett om man er godt trent, vil slike turer alltid komme med en risiko, sier Erlandsen.

- På vei opp Aconcagua fikk klatrepartneren min høydesyke, samtidig som guiden min måtte snu. Da fortsatte jeg alene, men med tett dialog fra de som har sikkerhetsansvaret. Jeg startet i 30 minusgrader klokka 4 på morgenen, og da er det klart at det innebærer en risiko, sier Erlandsen, og avslutter:

- Men på toppen var det vindstille. Da jeg dro frem saksofonen, fikk jeg mange rare blikk, men det så ut som publikum kosa seg.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken