RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halden svinger slaktekniven

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Halden kommune går drastisk til verks, og kutter 13 rektor- og styrerstillinger.

18 skoler og kommunale barnehager i Halden kommune med det samme antallet rektorer og styrere, skal reduseres til fem enheter. Fra høsten av skal fem kommunale barnehager ledes av en leder. I følge kommunens egne nettsider har Halden kommune 5 kommunale, 19 private og 9 private familiebarnehager, melder NRK Østfold.

Tre rektorer skal ta seg av de ti barneskolene og det blir en felles rektor for de tre ungdomsskolene i Halden.

Dette kommer ikke som noen overraskelse, men er en konsekvens av budsjettvedtaket fra i fjor høst, sier Jan Thore Harlyng, kommunestyrepolitiker for Rød Valgallianse i Halden til NRK Østfold. Han er opprørt over forslaget som nå kommer.

- Det politiske flertallet, Høyre, Ap og Frp., snakker om at det skal satses på skolen, men dette forslaget viser det stikk motsatte, sier Harlyng.

Det Jan Thore Harlyng er aller mest opprørt over er at det er rådmann Per Egil Pedersen, som har fått fullmakt til å kutte i lederstillinger, gjennomfører et administrativt vedtak uten politisk diskusjon.

Også SVs kommunestyrerepresentant Mons Hvattum har gitt uttrykk for at den politiske debatten i Halden er nærmest fraværende. Hvattum sier til NRK Østfold at det er gitt mye ansvar til rådmannen, og at resultatet blir at det ikke er en løpende politisk debatt for å endre kurs og utvikle kommunen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere