RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halimi ville ikke møte legen

Foto: Scanpix/Lise Åserud
Sist oppdatert:
Ridvan Halimi uteblir fra Nokas-salen for andre dag på rad. Bilsyke er begrunnelsen, men legen ville Halimi ikke møte.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Halimi ønsker, ifølge hans forsvarer Trygve Staff, å være til stede i rettssalen. Men ettersom det ikke er ordnet med annen transport fra fengsel til rettssalen, nekter han å møte også onsdag.

- Han blir så syk av den transporten som gjennomføres, at han ikke klarer å gjennomføre transporten, sa Staff, etter at retten var satt onsdag morgen.

Han fortalte at klienten har sagt at han blir kvalm og uvel – noe som vedvarer resten av dagen i retten.

Truer Halimi
Aktor Arild Dommersnes opplyste onsdag at en lege kvelden før hadde oppsøkt Stavanger fengsel, men at Halimi ikke hadde ønsket å møte ham.

- Hvis det er tilfelle at han nekter, så er det veldig uheldig. Han (Halimi, red.anm.) må få tilbakemelding om at det i ytterste fall ikke foreligger gyldig forfall. Og jeg trenger ikke å gå inn på hva det betyr, sa lagdommer Daniel Lunde.

Advokat Staff sa at han ikke visste om at det var kommet lege til fengselet, og sa at de to senest tirsdag kveld hadde snakket om å få møte en lege.

- Orker ikke
Tirsdag sa Staff til TV 2 at bilsyken ikke var en stille protest mot sikkerhetsregimet de Nokas-tiltalte er underlagt.

- Jeg synes saken er veldig uheldig, men det er der den ligger. Halimi sier selv at han ikke orker - rett og slett, sa Staff i retten onsdag.

Dermed er det andre dag på rad at Halimi ikke sitter på tiltalebenken i Stavanger. Tirsdag ba lagdommer Daniel Lunde om at alternative transportmuligheter måtte vurderes, slik at den bilsyke Halimi kunne møte neste dag.

Sikkerhetsårsaker
De tiltalte sitter i Stavanger fengsel mens rettssaken pågår i Stavanger. Hver morgen og ettermiddag blir fangene transportert mellom fengselet og rettslokalene på Forus i to forskjellige biler – en kjøretur på mellom 15 til 45 minutter.

Fangene deles inn i to kategorier, hvor «kategori 1» fraktes i en lukket cellebil. Resten kjøres i en vanlig fangetransportbil. Ifølge aktor Arild Dommersnes mener politiet at det ikke er sikkerhetsmessig forsvarlig å flytte Halimi over i «kategori 2»-bilen.

- Siden Halimi har klaget over bilsyke er han plassert i cellen fremst i bussen hvor han har litt utsikt. I tillegg er bilen ventilert med et aircondition-anlegg. Alternativet er å gi ham plass i en celle midt i bilen, som er litt større enn de andre, sa aktor Dommersnes til retten.

Dette er ifølge aktor hva politiet kan tilby Halimi.

- Vi kan leie inn en egen bil til ham, men det blir ressursmessig og kapasitetsmessig vanskelig, sa Dommersnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere