Hallik-tiltalt skylder på politiet

I rettssaken mot en hallik-tiltalt politimann i Stavanger kom det tirsdag frem at politiet unnlot å gripe inn mot bordellvirksomhet hos mannens leieboere.

14.01.04 10:27

Ifølge Stavanger Aftenblad skal politet ha vært i villrede om hvordan prostitusjonen skulle etterforskes.

Huset politimannen leide ut skal i perioden 1. januar til 17. august 2000 ha blitt brukt som bordell av thailandske kvinner.

- Den gang var ikke det noe tema. Denne form for prostitusjon var et ukjent begrep for oss, og vi visste ikke hvordan den skulle etterforskes, sa overbetjent ved Rogaland politidistrikt, Terje Helland i Stavanger tingrett tirsdag.

Nektet kjennskap
Fra en gruppe politiansatte som drev forskning, og ikke etterforskning, fikk Helland allerede på vårparten 2000 vite at det ble solgt sex i Lagårsdveien 71, som tiltalte eier sammen med en annen jærbu.

Titalte hevdet selv at han ikke fikk kjennskap til prostitusjonen i leieboligen som ligger rett ved siden av Stavanger politistasjon.

- Istedenfor å innlede etterforskning, burde kollegene straks ha tipset meg, slik at bordellvirksomheten kunne ha vært stanset. Dermed hadde også jeg og min familie sluppet store påkjenninger, sa tiltalte selv til retten mandag.

Ifølge avisen forklarte Helland, som var tiltaltes daværende sjef, at en notat om saken ble sendt til hans overordnede. I august fikk han tips fra politimesteren om at det var blitt innledet etterforskning i saken. Politimesteren skal ha bett ham holde tett om dette.

Tredje tiltale
Dette er tredje gang politimannen fra Jæren er tiltalt for å leie ut lokaler han forsto skulle brukes til prostitusjon

Ifølge avisen kom det frem under rettsaken at en ung kvinnelig leieboer hadde varslet den tiltalte huseieren om at det var stor trafikk av menn til etasjen over, og at det foregikk høylytt sex-aktivitet der.

- Jeg husker ikke ordene jeg brukte da jeg ringte huseieren, men budskapet var ikke til å misforstå: Det foregikk salg av seksuelle tjenester i huset, sa hun til retten.

Dom i saken faller senere i uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag