RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvorsen vil nekte Breivik studieplass

(Scanpix)
Sist oppdatert:

Kunnskapsdepartementet vil revurdere lovverket om utdanningsrett hos norske fanger etter at Anders Behring Breivik søkte studier i Oslo.

Nå varsler kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) at de vil revurdere regelverket som gir norske fanger rett på utdanning.

– En av utfordringene her er muligheten til at han går opp i eksamen, og hvem som eventuelt skal sensurere denne, sier hun til TV 2.

Breivik har ikke nødvendigvis rett til å studere slik som andre fanger, ifølge Halvorsen.

Les: Breivik søker studieplass ved UiO

Hun vektlegger særlig at siden han mest sannsynlig aldri vil bli løslatt, er heller ikke samfunnet tjent med at han tar utdanning.

– Vi er i en veldig spesiell situasjon her, fordi vi har å gjøre med en massemorder som aldri kommer til å slippe ut i samfunnet, sier hun.

Det legges også vekt på hensynet til ansatte og medstudenter når Kunnskapsdepartementet og Justisdepartementet går sammen for å revurdere regelverket.

Forsvarsadvokat Geir Lippestad reagerer på Kristin Halvorsens utspill. Han mener Breivik burde få samme rettigheter som andre innsatte i norske fengsler.

– Breivik sitter på den strengeste seksjonen i Norge. Han sitter isolert fra andre fanger. Skal vi tenke oss at han sitter slik resten av livet uten noe annet fornuftig å finne på? Da vil jeg si det nærmer seg en torturtilstand, sier Breiviks forsvarsadvokat.

Anders Behring Breivik har tidligere tatt opp fag fra videregående skole mens han har sittet i fengsel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere