Gå til sidens hovedinnhold

Halvparten mister 3000 kr

Bare halvparten av de som kan få 3000 kroner i årlig skattefradrag benytter BSU-ordningen.

Dersom du er under 34 år, kan du spare tusenlapper hvert år ved å sette inn penger på Boligsparing for Ungdom (BSU).

Men bare 50 prosent av oss benytter muligheten hvert år, viser en undersøkelse utført av Norstat for SpareBank 1. Du kan spare maks 15.000 i året og 100.000 kroner totalt.

LES OGSÅ:- Få 20.000 kr av staten

- Det er utrolig at så mange unge ikke benytter seg av Norges beste spareordning, sier Thoralf Granerød i SpareBank 1. BSU gir ikke bare skattefradrag og bankens aller beste innskuddsrente, men gir også svært gunstig rente ved kjøp av bolig, sier han i en pressemelding.

- De beste høyrentekontoen gir deg 3,75 prosent rente på 100.000 kroner. På oversikten vår gir de beste over 4 prosent rente på BSU-konto, og i tillegg kommer skattefradraget på 20 prosent, sa Nettavisens privatøkonomi-ekspert, Rune Pedersen, nylig.

Sjekk Nettavisens oversikt over de beste BSU-bankene her.

Forutsetningen for skattefradraget er at pengene på BSU-kontoen inklusive renter brukes til kjøp av bolig og/eller til betaling av renter og avdrag på bolig.

- Husk at det ikke er noen vei tilbake når du har tatt ut fra BSU-kontoen. Da mister du muligheten til å fortsatt få det gunstige skattefradraget, poengterte Rune Pedersen.

Les mer om Boligsparing for Ungdom i denne guiden.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer