RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamas-leder til Norge mandag

Sist oppdatert:
Den palestinske parlamentarikeren og Hamas-toppen Yeahya al-Abadsa lander i Oslo mandag.

Det bekrefter Den palestinske forening og Den palestinske komité i Norge overfor TV 2 Nettavisen søndag.

Det omstridte Norgesbesøket starter altså en dag før tidligere varslet. Yeahya al-Abadsa vil besøke Bergen og Trondheim ved siden av Oslo.

Tirsdag vil al-Abadsa holde et foredrag i lokalene til Akershus fylkeskommune. Denne dagen vil han også møte representanter for regjeringspartiene og LO.

Optimistisk
- Alle nordmenn som vil stille spørsmål til meg, skal få snakke med meg, har al-Abadsa tidligere sagt til TV 2 Nettavisen i forbindelse med besøket.

Det var lenge usikkert om al-Abadsa skulle få visum til å besøke Norge. I mai fikk han visum, men hans partifelle Salah Mohammed el-Bardawil fikk ikke. Hamas-toppen har visum i en uke.

- Jeg er veldig glad for at jeg har fått invitasjon fra Den palestinske komitéen i Norge. Jeg er optimistisk, sa al-Abadsa da TV 2 Nettavisen intervjuet ham om besøket som altså starter mandag.

Utsetter offensiv
Israels forsvarsminister Amir Peretz har valgt å utsette en planlagt luftoffensiv mot militante aktivister på Gazastripen, i et forsøk på å gi palestinerne mer tid til å stanse de siste dagenes rakettangrep fra kystområdene, uttalte en anonym militær kilde til AP mandag.

I et møte søndag foreslo israelske offiserer at luftforsvaret skulle øke sine angrep mot ledere i militante grupper og folk som skyter opp raketter. Peretz skal ha utelukket slike aksjoner i en eller to dager for å gi palestinerne tid til å stanse angrepene.

Hjemmelagde raketter
Militante palestinere har skutt opp flere dusin hjemmelagde raketter mot Israel de siste dagene. En israeler ble alvorlig såret mandag, da minst sju raketter rammet landet, og, ifølge det israelske militæret.

Israel har gjennomført luftangrep mot oppskytingsstedene, og har drept flere aktivister i ferd med å skyte opp raketter. Søndag ble to militante drept i slike angrep, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere