RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Hammern skuffet over advokaten.

Sist oppdatert:
Ulf Hammern er skuffet over innholdet i advokat Christian Wiigs bok om Bjugn-saken. De to forbereder erstatnigssak mot staten, men er sterkt uenige om hvor mye de skal kreve.

I boken «Hekseprosess» lanserer Christian Wiig Ulf en stevning på 1,6 millioner kroner pluss renter. Men hans klient Ulf Hammern mener beløpet bør være langt høyere -han sier til NTB at han og familien har tapt minst tre millioner kroner på Bjugn-saken, i tillegg til den lidelsene de har blitt påført.

Stevningen sendes snart
–En endelig stevning i erstatningssaken etter Bjugn-saken kan bli sendt i månedsskiftet oktober/november, sier advokat Christian Wiig til NTB.

Advokaten forutsetter at han blir enig med Ulf Hammern om beløpets størrelse før stevningen blir sendt.

- Vi var enige
Wiig sier han og Hammeren den 6. august i år var enige om at et utkast til stevning mot staten skulle presenteres i boka, og at både hans fullmektig og en sekretær var til stede da dette ble gjennomgått.

Han sier også at han de siste åtte årene ikke har tatt seg betalt for arbeidet med Bjugn-saken.

Vant i Strasbourg
I 1994 fikk Hammern 175.000 kroner i erstatning fra staten etter at han ble frikjent fra anklager om sexovergrep mot flere barn. Tidligere i år fikk han medhold av Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i at erstatningssaken var i strid med menneskerettighetene. Derfor blir det nå forberedt en ny erstatningssak mot staten.

Skuffet
I boken "Hekseprosess", som kom på markedet fredag, gjengir forfatterne advokat Christian Wiig og professor Jan Brøgger stevningen over åtte sider.

Hammern sier til NTB fredag at dette skuffer ham.

–Jeg var ikke klar over at det skulle komme summer på trykk, og vi har heller ikke diskutert størrelsen på erstatningsbeløpet skikkelig.

Har lidd mye
– Både kona og jeg mistet jobbene våre da denne saken startet. Kona har gått arbeidsledig i tre år. Jeg fikk etter hvert en ny jobb i en fabrikk, sier han.

- Daglig treffer jeg personer som kunne tenke seg å spytte på meg dersom de fikk lov, legger han til.

- Ikke skikkelig avsluttet
Hammern mener at det ikke er satt et skikkelig punktum for Bjugn-saken fra statens side.

–Staten har ikke sagt klart fra om at ungene som ble påstått misbrukt, ikke har vært misbrukt. Bildene som foreligger må undersøkes av nye, uavhengige leger. Legene som gikk gjennom dette materialet i sin tid og kom med sine konklusjoner, var kjøpt og betalt. En endelig konklusjon om at det ikke har vært noe misbruk av noen barn bør etter min mening komme på bordet før den nye stevningen. Men advokat Christian Wiig er ikke enig, sier Hammern.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere