*Nettavisen* Nyheter.

Hamre fengslet

Travkusken Atle Hamre ble fredag pånytt varetektsfengslet, siktet for utpressing.

27.04.07 15:13

(iBergen.no) Sammen med seks andre personer er travkusken siktet for prengeutpressing mot Kristiansand-investor Trond Willy Wilhelmsen.

I Aust-Agder tingrett vil politiet be om at Hamre fengsles for ytterligere fire uker. Han er siktet for utpressing og forsøk på utpressing av 2,5 millioner kroner. Retten avsa fredag ettermiddag kjennelse for at Hamre kan holdes i varetekt til 25. mai, får iBergen.no opplyst ved Aust-Agder tingrett.

Hamres forsvarer, advokat John Christian Elden mente det ikke lenger er noe grunnlag til å holde Atle Hamre i varetektsfengsel. Politiet påberoper seg ikke lenger bevisforspillelsesfare, men fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

Tingtretten vurderte at det var fare for gjentakelse av nye straffbare handlinger. Tingretten opplyser til iBergen.no at Hamre foreløpig ikke har påkjært fengslingskjennelsen.

- Vi mener grunnlaget for fortsatt varetektsfengsling ikke er tilstede i og med at poltiet vurderer saken slik at det ikke lenger er bevisforspillelsesfare. Vi mener fortsatt fengsling er et uforholdsmessig inngrep av hensyn til Hamres helsetilstand, sier advokat John Christian Elden.

I utpressingssaken er det bare Hamre og en 32-åring som er varetektsfengslet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.