RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Fjellestad (Nettavisen)

Hamstrer flaskevann

Dagligvarebutikkene i Oslo merker enorm økning i salget av flaskevann.

Oslofolk går mann av huse for å sikre seg vann på flasker etter at vann- og avløpsetaten fant parasitter i springvannet i hovedstaden.

Doblet salg
- Salget har i alle fall økt med 100 prosent, det er ikke eneste kunde som går herfra uten vann, sier Dinesh Singh, daglig leder ved ICA Grensen til Nettavisen.

Bak ham står to handlevogner fulle av vannflasker, og en jevn strøm av folk forsyner seg av flaskene. Allerede onsdag morgen var butikken tom for femlitersdunker.

- Vi har fullt fokus på vann og har tatt fram alt vi har. Mange kunder er bekymret for at det skal bli utsolgt, sier Singh.

- Skummelt
En av dem som fylte opp handlekurven med vannflasker var Marianne Welle. Hun handlet for jobben, og selv om smilet satt løst, synes hun gardia-funnet er skummelt.

- Jeg drakk vann tirsdag kveld, og synes det er skummelt. Samtidig tenker jeg at det er dem med dårlig immunforsvar som er mest utsatt, men jeg kommer til å drikke flaskevann en god stund framover, sier Welle til Nettavisen.

Øker produksjonen
Og mens kundene kaster seg over vannflaskene, har vannprodusentene satt i gang tiltak for å dekke etterspørselen.

- Vi prøver å øke vår produksjon av vann og har satt inn ekstra lastebiler i dag, sier kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Coca-Cola Drikker til Nettavisen.

Bryggeriet produserer Bonaqua og har merket en økt pågang fra kundene.

- Kundene ringer vår kundeservice for å bestille mer vann, sier Flateby.

Erstatter dispensere
Bonaqua-vannet med kullsyre produseres av vann fra det offentlige vannverket, men ifølge Flateby har kundene ingen grunn til bekymring.

- Vi bruker ikke Oslo-vannet og renser og filtrerer vannet før vi tilsetter mineraler og smak. Vi har også rutinemessig stengt av våre dispenseranlegg i Oslo og erstattet dem med flaskevann, sier hun.

Regner med økning
Også Ringnes Bryggerier som produserer Imsdal og Farris, har fått merke vannproblemene i Oslo.

- Vi prøver å kjøre ut ekstra vann til butikkene og øker produksjonen. Vi regner med det kommer til å gå noen ekstra flasker nå, sier Bjørn Thorvaldsen, kommunikasjonskonsulent i Ringnes Bryggerier til Nettavisen.

Da det ble påvist gardia-bakterier i drikkevannet i Bergen i 2004, økte vannsalget kraftig.

- Vanligvis kjører vi ut 1,5 trailerlass med vann i uka i Bergen, men dette økte til fem trailerlass da det sto på i Bergen, sier Thorvaldsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere