RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamstrer piller i desember

Pillerush i julemåneden.
Pillerush i julemåneden.
Sist oppdatert:
Nordmenn hamstrer medisiner på blå resept i desember. Det skyldes at frikortet følger kalenderåret.

– Det er ikke spesielt pasientvennlig å legge opp til et julerush for at folk skal bruke opp årskvoten sin, sier generalsekretær Bjørnar Allgot i Norges Diabetesforbund til Newswire.

Salget av reseptbelagte medisiner øker voldsomt på slutten av året. Vitusapotek selger 25 prosent mer i desember enn i november. I januar halveres salget.

- Etter vår mening er dette en uheldig side ved refusjonsordningen. Det ville vært en fordel både for medisinbrukerne og apotekene hvis frikortet gjaldt for 12 måneder av gangen, uavhengig av kalenderåret, sier fagdirektør Britt Wolden i Vitusapotek.

Hun får støtte av generalsekretæren i Norges Diabetesforbund.

– Vi skulle gjerne sett at systemet for refusjon av egenandeler ble mer tilrettelagt for pasientene. Dagens system tar mer hensyn til at myndighetene ønsker oversikt og kontroll, sier Bjørnar Allgot.

Ingen i Helse- og omsorgsdepartementet ønsker å kommentere saken. Informasjonsavdelingen viser til at spørsmålet ble drøftet i en stortingsmelding i vår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere