*Nettavisen* Nyheter.

Han har Oslos mest populære navn

Foto: (Scanpix)

Og han har hatt det lenge.

(iOslo.no) I navnestatistikken for 2007, som ble publisert av Statistisk sentralbyrå mandag, topper Kristian med K listen for det mest populære guttenavnet i Oslo. Men - om man slår sammen alle skrivemåtene av navnet Mohammad, havner det arabiske navnet helt øverst.

Det har det også gjort en stund, uten at du har fått vite det.

- Det er ikke noe nytt at Mohammad er det mest populære navnet i Oslo. Det har også vært sånn tidligere, men det er først nå vi har våget å si det, sier rådgiver Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå til iOslo.no.

- Kan du si noe om hvor lenge det har vært slik?

- Det var slik i fjor også. Og med den skrivemåten som er i tabellen har Mohammad vært på andreplass tidligere, for en god del år tilbake. Da er det sannsynlig at det var det mest populære navnet det året, hvis vi hadde regnet alle skrivemåtene sammen. Men helt konkret kan jeg ikke svare på spørsmålet.

Årsaken til at ingen har fått vite hvilket navn som egentlig er mest populært, er de mange forskjellige skrivemåtene. I navnestatistikken er Mohammad-navnet delt inn i kategorier avhengig av hvilke bokstaver navnet begynner på. Det er nemlig mange som også skriver for eksempel Muhammad.

- Hvis du regner sammen Mo- og Muhammad, får du til sammen åtti personer, noe som gir førsteplass i Oslo, sier Ouren.

I statistikken som ligger ute topper Kristian med 70.

Jørgen Ouren forteller at det i hvert fall er seks forskjellige skrivemåter av Mohammad-navnet. I navnelisten står både Mohamed, Mohammad, Mohammed, Muhammad og Muhammed oppført.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag