RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Han kan slåss. Ikke kødd med ham»

Sist oppdatert:
Slik beskrives realitykjendisen som ifølge politiet har vært torpedo for Atle Hamre.

Torsdag ble travkusken Atle Hamre tiltalt å ha presset finansmann Trond Willy Wilhelmsen for penger.

Les om hittil ukjent detaljer fra finansmannens skjebnesvangre timer den 15. mars i år.

Wilhelmsen har forklart i politiavhør at han var svært redd for å bli drept, lemlestet eller banket opp av mennene som presset ham for penger.

Hamre er ikke selv tiltalt for vold og trusler, men påtalemyndigheten mener at Hamre var initiativtaker til den dramatiske hendelsen.

Både en realitykjendis (33) og en medsiktet peker i politiavhør ut Atle Hamre som oppdragsgiveren. 33-åringen ble landskjent etter en skyteepisode ved Sognsvann i 2004. Mannen er tidligere dørvakt, og skal ha tjenestegjort i Libanon før han deltok i en realityserie på en norsk TV-kanal.

Halvorsen fra Stovner
Ifølge realitykjendisen skal Hamre ha bedt ham om å utgi seg for å være Halvorsen fra Stovner-politiet, og at henvendelsen gjaldt en bekjent av Wilhelmsen som var innblandet i en narkotikasak.

Hamre skal ha fortalt at han hadde 2,5 millioner kroner utestående hos Wilhelmsen. Dersom realitykjendisen lyktes i å få Wilhelmsen til å gjøre opp for seg, skulle han få 1,25 millioner kroner – altså halvparten av beløpet - for jobben.En av de andre medsiktede har forklart politiet at han ble oppsøkt av realitykjendisen og bedt om å være med og hente inn noen penger fra Wilhelmsen. Finansmannen hadde, ble mannen forklart, kjøpt tre løpshester fra Hamre uten å ha gjort opp for seg.

«Da gir vi faen og tar deg med»
Realitykjendisen og tre til troppet opp på kontoret til Wilhelmsen og utga seg for å være fra politiet. Deretter lurte de ham ut på biltur. Under turen ble Wilhelmsen drapstruet og avkrevd penger.

«Jeg har ingen mulighet til å fremskaffe 2,5 millioner kroner, og det er ingen bank som har så mye penger», skal en livredd Wilhelmsen ha sagt til utpresserne.

«Da gir vi faen og tar deg med til Oslo», hevder Wilhelmsen i avhør at realitykjendisen repliserte.

«Ikke kødd med ham»
Det kan tyde på at realitykjendisens medhjelpere til å begynne med ikke helt forsto hva oppdraget gikk ut på.

På den øde skogsbilveien begynte en av mennene å diskutere med realitykjendisen:

«Dette er jo en hyggelig, eldre kar, like gammel som min far. Jeg trodde vi skulle hente en ung jypling som var involvert i saken. Og han hadde jeg tenkt å legge i bakken og gi ham en omgang med balltreet.»

Men ingen av dem ønsket å yppe med 33-åringen. Slik beskriver en av medhjelperne realitykjendisen: «Han kan slåss. Ikke kødd med ham.»

Ikke plass i konvolutten
Da Wilhelmsen sa at han ikke hadde 2,5 millioner, ble det foreslått at finansmannen dro til banken og tok ut 500.000 kroner som et forskudd.

Foran en overrasket bankfunksjonær tok Wilhelmsen ut så mye kontanter som banken hadde - 200.000 kroner – samtidig som han hevet en bankremisse på ytterligere 300.000 kroner.

Beløpet var så stort at sedlene ikke fikk plass i en vanlig forretningskonvolutt, de måtte legges i en nattsafepose.

Banksjefen, som kjente finansmannen, kom bort og så at Wilhelmsen var nervøs og spurte hva som skjedde.

- Jeg blir ranet og trenger penger umiddelbart, skal Wilhelmsen ha svart ifølge sin egen politiforklaring.

Nekter for utpressing
Realitykjendisen nekter for å ha vært med på utpressing.

Hamre selv nekter for å ha hatt noe som helst med utpressingen å gjøre

Ifølge politiet viser telefonutskrifter at det i perioden 14.11.06 til 14.03.07 – dagen før utpressingen skal ha funnet sted - var hele 110 telefonkontakter mellom Hamre og realitykjendisen.

Hamre sier i politiavhør at det ikke er noen andre enn han selv som benytter seg av hans mobiltelefon.

Advokat John Christian Elden forsvarer Hamre. I en tekstmelding til Nettavisen skriver han følgende i forbindelse med at to av de medsiktede peker ut Hamre som oppdragsgiver:

- Min klient mener at den ene medtiltalte som peker han ut, lyver og har brukt hans navn uten at han har noe med saken å gjøre. Det er lett når han er tidligere dømt. Ingen andre har hevdet det, dog er det en til som sier at han har hørt det fra den ene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere