RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han overtok B-gjengens luksus

Sist oppdatert:
Penthouse-kåken som B-gjengen skal ha leid, virket som et knallkjøp. Nå frykter Rikard Storvestre at luksusleiligheten hans blir konfiskert.

- Sports Park er et paradis. Så fredelig og rolig, sier Rikard Storvestre til Nettavisen.

Han sitter med nøkkelen til den 300 kvadratmeter store penthouse-leiligheten i Natal, men vet ikke om den passer i nøkkelhullet når han og den brasilianske samboeren Cacilda til sommeren vender tilbake til ferieparadiset i Brasil.

Se flere bilder av luksusleiligheten nederst i saken.

For Sports Park er et av 15 leilighetskomplekser som brasiliansk politi aksjonerte mot i en storstilt razzia denne uken.

Politiet mener B-gjengen har kjøpt leiligheter for kriminelle penger i stor stil i Natal, og flere hundre leiligheter i det brasilianske ferieparadiset har blitt konfiskert.

Tips oss!
Har du leilighet i et av leilighetskompleksene som politiet mistenker har vært brukt til hvitvasking, eller har du kjennskap til saken på annen måte, så ta kontakt med Nettavisens journalist Ida Johansson. Hun er å treffe på mobil 995 10 985 eller e-post: ida.johansson@tv2.no

Eget svømmebasseng
Leiligheten til Rikard går over to etasjer i den ene høyblokka i leilighetskomplekset Sports Park. Her var det nok av plass til hele slekta på 20 personer, da de var på besøk i påsken i år.

Fra leiligheten i 23. etasje har Rikard praktfull utsikt over Ponta Negra. Dersom han ikke orker å reise de to kilometerne til stranda, kan han dukke ned i det private svømmebassenget på terrassen.

- Leiligheten er veldig luksuriøs. Jeg fikk den for en billig penge fordi selger var i tidsnød, forteller Rikard.

- Vet ikke hva de finner på
Det var i mars i år at han kjøpte leiligheten av det som viser seg er en av medeierne i Natal Eiendom - et av selskapene politiet etterforsker i forbindelse med hvitvaskingsskandalen i Natal.

Rikards leilighet kan dermed være konfiskert av politiet. Han vet ikke, for han selv befinner seg i Norge.

Rikard har kontrakt på kjøpet. Men selve skjøtet til leiligheten har han ikke fått.

Dermed mangler han dokumentet som bekrefter at leiligheten er hans.

- Jeg er ikke fryktelig redd for å miste leiligheten, men jeg vet aldri hva brasiliansk politi kan finne på. Finner de et navn i sine registre som kan knyttes til min leilighet, kan det hende at de lager problemer for meg, sier Rikard.

Den norske investoren eier flere hus og leiligheter i Brasil. Nå har han engasjert sin brasilianske advokat for å finne ut av hva som har skjedd med penthouse-leiligheten i Natal.

- Advokaten min fortalte at før jeg kjøpte leiligheten, var den blitt leid ut til norskpakistanere. Men det har ikke jeg noe med. Jeg kjenner ingen i den såkalte b-gjengen.

B-gjengledere skal være i besittelse av flere leiligheter i Sports Park, og leilighetskomplekset regnes som base for den kriminelle gjengens aktiviteter i Natal.

FAKTA:
Onsdag 9. mai slo norsk og brasiliansk politi til mot b-gjengmedlemmer og forretningsmenn i Oslo og Natal i Brasil.

Politiet i de to landene arresterte nærmere 30 personer - mistenkt for hvitvasking av penger.

De arresterte skal ha innvestert penger fra kriminell virksomhet i eiendom i Brasil - og på den måten hvitvasket store summer.

Politiet beslagla i aksjonen verdier (hovedsakelig eiendommer og leiligheter) for om lag 30 millioner kroner.

- Noen råtne egg
Rikard kjøpte sin leilighet i Natal i god tro – som hundrevis av andre nordmenn med leiligheter i det brasilianske paradiset.

- Det kan være mange nordmenn som nå har gått på en smell – som har betalt for leiligheter de i virkeligheten ikke eier, sier Rikard.

Han synes det er synd at Natal skal få et dårlig rykte som følge av all fokuseringen på b-gjengens aktiviteter i området.

- 99 prosent av alle vi nordmenn som operer i Natal er seriøse. Det er noen råtne egg i bransjen og det er bra at de blir tatt, men dette rammer oss alle, sier Rikard og legger til:

- Natal er den flotteste plassen i hele Brasil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere