Gå til sidens hovedinnhold

Han skal kurere Lommemannen

Psykolog Thore Langfeldt har startet arbeidet med å «kurere» Erik Andersen for sin seksuelle atferdsavvik.

FOLLO TINGRETT (Nettavisen): Erik Andersen vil nekte for at han er Lommemannen i Follo tingrett. Hans forsvarer sa mandag at det er snakk om flere gjerningsmenn i tiltalen.

Likevel har Andersen erkjent overgrep mot flere små barn, og han har startet behandling hos psykolog Thore Langfeldt ved Institutt for Klinisk Sexologi og Terapi i Oslo.

Langfeldt er til stede i retten da saken startet mandag, og vil uttale seg senere i rettssaken.

Les også: - Han skal ikke dømmes på følelser
Les også: Andersen ser fram til å gi sin versjon

- Plankekjøring
Langfeldt har taushetsplikt når det gjelder den konkrete behandlingen han gir til Erik Andersen.

Tidligere har det kommet fram at Andersen selv har blitt misbrukt som ung gutt, og at dette kan være en årsak til at han har forgrepet seg på yngre gutter.

Til Nettavisen sier Lanfeldt følgende om hans behandling av Andersen:

- Arbeide med overgripere er et krevende arbeide både for pasient og terapeut. Pasientene går gjerne i 4-5 år, og foreløpig viser data at tilbakefall er lavt dersom pasienten gjennomfører behandlingen, sier han.

Langfeldt har tidligere offentliggjort en svært positiv undersøkelse når det gjelder tilbakefall blant voldtektsforbrytere.

Tall fra instituttet viser at absolutt alle som har gjennomført behandling, har stoppet å voldta.

Les egen sak: Voldtektsmenn blir kurert

Ikke voldtekt
- Den undersøkelsen gjaldt voldtekt. Vi har ikke gjennomført en lignende studie når det gjelder forhold som her, sier Langfeldt.

Erik Andersen er altså tiltalt for en rekke overgrep mot små gutter.

Han er også tiltalt for to tilfeller av voldtekt, men disse har han ikke erkjent straffskyld for. Erik Andersens advokat, Gunhild Lærum, sa i retten mandag at Andersen ikke er Lommemannen, men at det er flere andre menn som står bak overgrepene Andersen er tiltalt for.

Når han nå blir behandlet, er det for pedofile overgrep og ikke voldtekt.

Langfeldt sier at det ikke er gjort undersøkelse for tilbakefall når det gjelder denne typen overgrep, men sier altså at det er fullt mulig å hjelpe Andersen slik at han ikke lenger vil forgripe seg på unge gutter.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene