RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jack Wang
Jack Wang Foto: Jarlsberg Avis

Han vil tvinge Ap i kne

Sist oppdatert:
- Arbeiderpartiet skal tvinges i kne i retten, erklærer Jack Wang.

Kommunestyrerepresentant i Hof kommune og Fagforbund-tillitsvalgt Jack Wang har saksøkt Arbeiderpartiet fordi partiet har ekskludert ham. I morgen starter saken i Oslo tingrett. Wang krever oppreisning og at eksklusjonen oppheves.

- Dette har gått fra vondt til verre til verst. Ap er et anstendig parti med en anstendig politikk, så det er uforståelig at de har stått bak en slik uanstendig prosess mot meg. Dette er David mot Goliat. Og om de høye herrer i Ap leser sin bibelhistorie, så skjønner de hvilken vei dette går. Ap skal tvinges i kne i retten, sier Jack Wang til Nettavisen.

Wang har blitt ekskludert av lokallaget, fylkeslaget, sentralstyret og landsstyret. Nettavisen omtalte bakgrunnen for eksklusjonssaken første gang i 2007. I en e-post omtalte Wang sine partikolleger blant annet som «pulehuer».

LES OGSÅ:Kalte Ap-kolleger for «pulehuer»

Vil anke
Wang sier at det har vært skiftene motiver for å ekskludere ham, men hevder selv at han lojalt står for Aps politikk og program.

- Om Ap vinner saken, så anker jeg. Partiet har rett til å bestemme i eget hus, men de kan ikke gjøre som de vil. Det er ikke noe hus i hele landet hvor man kan gjøre akkurat som man vil. Prosessen jeg har vært utsatt for minner om anarkistiske tilstander. Det skal være rettssikkerhet også i organisasjonslivet, sier Wang.

Han sier at eksklusjonssaken har vært en stor belastning for ham og hans familie, og at det er derfor han tar kampen.

- Jeg gjør det jeg må, gjøre og det å gå til retten er jo den siviliserte måten å løse en konflikt på, selv om det er kostbart. Jeg har vanlig jobb og inntekt, så jeg risikerer jo å bli ruinert av dette. Jeg risikerer gård og grunn, sier Wang.

- Forrådt
Wang er særlig såret over at partisekretær Martin Kolberg aldri svarte på en e-post Wang sendte ham.

- Jeg ba ham om å ta fatt i saken, for det var uforståelig det som skjedde. Men jeg fikk ikke svar en gang. Da følte jeg meg fullstendig forrådt, sier Wang.

Det er satt av tre dager til saken i Oslo tingrett. Martin Kolberg er stevnet som vitne torsdag. Wangs advokat, Bjørn Cato Rosenberg, mener de har en god sak.

- Vi har klare bevis for at dette ikke handler om politisk styring, men at det er et overgrep som begås, sier Rosenberg.

Kontorsjef Rune Opstad i Det norske Arbeiderparti sier at Wang er ekskludert for «fraksjonsvirksomhet», men vil ikke kommentere saken utover det.

Han henviser til partiets advokat, Frode Elgesem. Elgesem har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere