*Nettavisen* Nyheter.

Hansen kan hjelpe Ashok

Dersom arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen endrer loven, kan 13 år gamle Ashok få en ny sjanse i Norge.

Det mener Ashoks advokat og verge i Norge, Trond Romstad.

- Dersom loven blir endret med tilbakevirkende kraft, så kan det få en betydning for Ashoks sak, sier Romstad til TV 2 Nettavisen.

Romstad møter Bjarne Håkon Hansen til debatt i Holmgang på TV 2 klokken 21.40

- Ikke særlige hensyn
En uke etter at 13 år gamle Ashok ble tvangssendt ut av Norge, går Hansen ut og sier han vurderer å endre loven for asylbarn som har bodd lenge i Norge.

Under Bondevik II-regjeringen strammet daværende kommunalminister Erna Solberg inn regelverket og la opp til at det måtte være «særlig sterke menneskelige hensyn» for omgjøringsvedtak. Nå fjerner Bjarne Håkon Hanssen ordet «særlig», slik at det er nok med «sterke menneskelige hensyn».

- Da Ashoks omgjøringsbegjæring ble tatt opp, kom dommerne til at det ikke forelå «særlig sterke menneskelige hensyn». Jeg vil oppfordre Hansen til å endre loven med tilbakevirkende kraft fra 1. mai. Da vil Ashok komme innunder endringen og han kan få en ny sjanse, sier Romstad til TV 2 Nettavisen.

Hva mener du?Ta debatten i Veggavisen

- Fremdeles en sjanse
- Blir du oppgitt over at dette forslaget kommer først nå?

- Ja, men det er fremdeles en sjanse. Men dersom endringene hadde kommet tidligere, stoler jeg ikke på at de ikke ville ha funnet andre grunner til å sende ham ut. Dette var politikk og jeg mener at Utledningsnemda fikk signaler fra høyere hold om at dette var en prinsippsak, sier Romstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.