RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hanssen slår tilbake

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tidligere Ap-statsråd Bjarne Håkon Hanssen sier gamle kolleger får venne seg til at han nå er rådgiver.

Bjarne Håkon Hanssens PR-hjelp til det private barnehageselskapet Espira har falt enkelte tungt for brystet, men nå slår han tilbake.

Til Dagens Næringsliv sier Hanssen at politikerne som kritiserer ham heller bør manne seg opp og lage regler for overgangen fra politikk til annen virksomhet.

- Vil de rødgrønne ha andre regler, får de lage dem. De har da flertall, såvidt jeg vet, sier han ifølge DN.no.

Visepresident på Stortinget og partifelle Marit Nybakk har kalt Hanssens hjelp for «helt forkastelig og politisk umoralsk».

Espira har drevet lobbyvirksomhet i et forsøk på å stanse forslaget om å begrense private barnehageeieres mulighet til å ta ut utbytte eller få profitt ved salg av barnehager.

Til dette arbeidet har de altså hyret inn eksstatsråd Bjarne Håkon Hanssen, nå rådgiver i PR-selskapet First House.

- Det finnes like mange moralske meninger, som det finnes mennesker i Norge. Det kan jeg umulig basere meg på. Jeg kan jo ikke leve med å ringe Marit Nybakk hver dag og spørre hva som er moralsk akseptabelt, sier Hanssen til DN.

Han peker på at de samme tingene ble debattert i fjor da det ble kjent at han gikk ut av politikken og inn i PR- og rådgivningsbransjen.

Hanssen sier folk får venne seg til at politikeren Bjarne Håkon Hanssen ikke finnes mer.

- Det finnes bare en Hanssen, og det er rådgiveren. Mine forpliktelser ligger nå hos min arbeidsgiver og mine kunder, sier han ifølge DN.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere