Gå til sidens hovedinnhold

Hanssen vil overprøve UDI

Bjarne Håkon Hanssen vurderer å gjøre om på UDIs vedtak om å la kurdere få bli i Norge.

Fredag ble det kjent at Utlendingsdirektoratet (UDI) har gitt 182 kurdere oppholdstillatelse i Norge - stikk i strid med den norske asylpolitikken.

- Jeg er sjokkert og forbannet. Det de gjorde er illojalt i forhold til politiske instrukser. UDI var fullstendig klar over at intensjonene våre var de motsatte av deres praksis, sa Erna Solberg til Aftenposten.

Får støtte
Nå får Solberg støtte av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen. Han vil nå sette en spesialgruppe til å gjennomgå sakene på nytt.

- De har bare fått opphold i ett år. Det betyr at jeg vil ta spørsmålet om videre opphold opp i Regjeringen. Etter ett år har vi muligheten til å avslå fornyelse av søknaden, sier Hanssen til Aftenposten.

- Vanskelig
Hanssen støtter Solberg i at UDI har gått utover sitt mandat, men mener samtidig det er vanskelig å komme med kontrameldinger til asylsøkere som allerede har fått opphold

- Det er mennesker vi behandler. Mange vil mene det er umennesklig å opptre slik overfor dem. Det er en vanskelig sak, og jeg vil derfor gå til Regjeringen med den, sier Hanssen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg