Håper å samle inn 40 millioner

Foto: TV 2

Den Norske Kreftforening og Lions håper gjennom samarbeidet i årets Røde Fjær-aksjon å samle inn 40 millioner kroner denne helgen.

27.03.04 12:54

Pengene skal gå til å bygge ut Montebello-Tunet - et senter for rehabilitering av kreftpasienter og forebygging av kreft.

–Rundt en tredel av befolkningen vil bli rammet av kreft og sykdommen vil en eller annen gang i livet angå to tredeler av oss. Derfor er det også blitt et stort behov for forebygging, siden mange kreftformer kan forebygges, sier informasjonskonsulent Birgitte Bøen i Kreftforeningen til NTB.

Bøssebærere
Over 35.000 bøssebærere er i sving søndag og på TV2 samles et knippe kjente gjester som har opplevd å leve med denne sykdommen - eller som har mistet noen av sine nærmeste i kreft.

–Kreftforeningen støtter bygging av Montebello-Tunet på Mesnali i Ringsaker kommune fordi det er et stort behov for et slikt senter. I dag er dette landets eneste rehabiliteringssenter for kreftrammede og pengene skal gå til nye bygninger i tilknytning til dette senteret, sier Bøen.

I løpet av uka som er gått har norske kjendiser gjennom blant annet ordfører- og næringslivsstafetter samlet inn hele en million kroner sammen med P4 og radiokanalens lyttere.

–Dette samarbeidet hadde vi første gang i fjor, da det kom inn 600.000 kroner, så det er en fin utvikling i år, sier Bøen.

Hvert femte år
Røde Fjær-aksjonen er en landsomfattende bøsseinnsamling med historie tilbake til 1966, da pengene gikk til Beitostølen Helsesportsenter. Lions tror det nasjonale engasjementet blir vekket til live igjen i år, for årets dugnad kan komme svært mange av oss til gode.

Røde Fjær-aksjonen går av stabelen hvert femte år. Det er første gang den går til kreftsaken.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag