Gå til sidens hovedinnhold

Håper å samle inn 40 millioner

Den Norske Kreftforening og Lions håper gjennom samarbeidet i årets Røde Fjær-aksjon å samle inn 40 millioner kroner denne helgen.

Pengene skal gå til å bygge ut Montebello-Tunet - et senter for rehabilitering av kreftpasienter og forebygging av kreft.

–Rundt en tredel av befolkningen vil bli rammet av kreft og sykdommen vil en eller annen gang i livet angå to tredeler av oss. Derfor er det også blitt et stort behov for forebygging, siden mange kreftformer kan forebygges, sier informasjonskonsulent Birgitte Bøen i Kreftforeningen til NTB.

Bøssebærere
Over 35.000 bøssebærere er i sving søndag og på TV2 samles et knippe kjente gjester som har opplevd å leve med denne sykdommen - eller som har mistet noen av sine nærmeste i kreft.

–Kreftforeningen støtter bygging av Montebello-Tunet på Mesnali i Ringsaker kommune fordi det er et stort behov for et slikt senter. I dag er dette landets eneste rehabiliteringssenter for kreftrammede og pengene skal gå til nye bygninger i tilknytning til dette senteret, sier Bøen.

I løpet av uka som er gått har norske kjendiser gjennom blant annet ordfører- og næringslivsstafetter samlet inn hele en million kroner sammen med P4 og radiokanalens lyttere.

–Dette samarbeidet hadde vi første gang i fjor, da det kom inn 600.000 kroner, så det er en fin utvikling i år, sier Bøen.

Hvert femte år
Røde Fjær-aksjonen er en landsomfattende bøsseinnsamling med historie tilbake til 1966, da pengene gikk til Beitostølen Helsesportsenter. Lions tror det nasjonale engasjementet blir vekket til live igjen i år, for årets dugnad kan komme svært mange av oss til gode.

Røde Fjær-aksjonen går av stabelen hvert femte år. Det er første gang den går til kreftsaken.

(NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser