RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Håper du finner en under ti år»

Sist oppdatert:
Slik lød sms-en fra den pedofili-tiltalte 48-åringen til en bekjent.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Tirsdag fortsatte rettssaken mot den 48 år gamle nordmannen, som er tiltalt for seksuelle overgrep mot seks mindreårige thaigutter.

Aktor Pål K. Lønseth startet med å gå gjennom mannens omfattende chatting med andre pedofile menn på Internett. De mange grove meldingene hadde han samlet i en tykk perm.

«I like to play hard with boy», var en av meldingene som mannen har skrevet.

- Jeg legger ikke noe mer i det enn den praten som er, hevdet 48-åringen selv.

LES OGSÅ:- Ingen hjelp fra Thailand

- Voldelig prat
Lønseth fortalte at mannen har snakket med andre om å være svært voldelig mot barn. Et bilde som han skal ha sendt til en annen person ble også lagt fram for retten, av en gutt som var pisket helt til blods.

- Det var jo den chatten vi hadde. Det var sånn ofte praten gikk, sa mannen, som innrømmet at det han har skrevet er forferdelig.

Etter å ha lest opp en annen, svært voldelig melding, spurte aktor: - Hva er dette?

- Det er forferdelig prat. Jeg legger jo ikke noe faktisk i det. Hva skal jeg si, det er ordspill. Jeg sitter nesten som en manusforfatter uten manus, og bare babler i vei for å si det sånn. Det er Internett, det er nettverket mitt, det er kontaktverdenen min, svarte 48-åringen.

- Er det et fristed hvor du kan gjøre hva som helst? spurte Lønseth videre.

- Det er et anarki. Du kan si og gjøre hva du vil. Der har man ikke noe sperrer når det gjelder ordbruk, men kan bare bable i vei, sa han.

- Orket ikke se
Den 48 år gamle mannen sa han selv synes det er vanskelig å se igjen meldingene.

- Det er jo helt absurd. Advokaten min ble sittende alene å bla. Jeg orket ikke å se. Det er såpass absurd, sa han i retten tirsdag.

- Du må tåle det, sa aktor.

- Ja, jeg må tåle det. Det jeg vil fram til er at det er ingen virkelighet i det her. Det er ingen ønsker i det her. Jeg dreper ikke et insekt med vilje engang, sa mannen.

I en av chattemeldingene har han skrevet på engelsk at han må starte rolig, og så beskriver han i mer detalj hva han ønsket å gjøre med en gutt.

- Det er nesten som om ingenting er ekstremt å skrive, sa han, før han viste til filmens verden:

- Jeg vet ikke om du har sett Nattsvermeren, når han manusforfatteren i detalj beskriver hvordan han skal partere en kvinne og tilberede henne tilmiddag. Det er litt sånn i den sjangeren på en måte. Jeg sitter der og skriver for å skrive. Jeg mistenker jo ikke manusforfatteren for å ønske det han skriver, sa mannen.

«Also young girls»
Like etter at 48-åringen ble pågrepet i april i fjor, hadde han planlagt å reise til Thailand. Påtalemyndigheten mener han da hadde planer om nye overgrep.

Som et bevis for dette leste aktor opp en tekstmelding som han i mars sendte til en bekjent i Thailand som tidligere hadde hjulpet ham med å komme i kontakt med unge gutter.

«Hope you can find under ten year. Can you also find young girls this time», skrev han i meldingen.

Han skrev også at han kom til Bangkok den 12. april.

Selv avviste derimot mannen at han hadde planer om nye overgrep på sin neste tur til ferieleiligheten som han og hans partner eier i Thailand.

- Jeg hadde ikke fått unna noen andre avtaler for å få tid til noe sånt. Jeg satt vel og fikla ved PC-en og sendte en melding. Akkurat der og da la jeg noe i det, men i etterkant glemte jeg det, og purret aldri på det. Jeg fikk aldri noe svar på den meldingen, fortalte han.

- Ville du strekke disse grensene enda lenger, med gutter under ti år? spurte aktor.

- Neida, det er akkurat det samme som chatten. Det er ordspill, det er ikke noe mer mening i det, sa mannen.

- Jeg tror ikke på deg
Aktor viste også til en chattesamtale der han avtaler å møte en annen pedofil mann i Bangkok.

- Det var en løselig avtale, som ble mer og mer løselig nærmere avreise, sa den tiltalte mannen.

- Hva ville skjedd om du reiste til Bangkok? spurte aktor.

- Garantert ingenting, svarte han, før Lønseth raskt la til:

- Vil du jeg skal tror på deg?

- Jeg håper det, som sagt er det ordspill fra ende til annen. Det ligger ikke noe i det. Jeg håper dere tror meg, sa 48-åringen.

- Nei, jeg tror ikke på deg, sa Lønseth.

Mannens forsvarer, advokat Anne Kristine Bohinen, påpekte at hennes klient ikke er tiltalt for meldingene han har skrevet, og ba pressen være forsiktig med å gjengi detaljer derfra.

Selv sa 48-åringen at han aldri mer vil chatte med andre på Internett etter denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere