Gå til sidens hovedinnhold

Håper på tilståelse i Førde

Politiet har store forventninger til dagens avhør av sunnfjordingen som er siktet for å ha drept Anne Slåtten.

Onsdag vil 41-åringen blant annet bli konfrontert med sjåførens forklaring, og politiet håper han vil si mer om sine bevegelser natten og timene rundt drapstidspunktet de mener var klokken 07.15 søndag 6. juni.

Kartlegger bevegelser
Politiet har dannet seg et godt bilde av den drapssiktedes bevegelser i tidsrommet da Anne Slåtten ble drept.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til har politiet ingen observasjoner av siktede ved åstedet rundt drapstidspunktet. Og dersom sjåføren har forklart at han kjørte siktede hjem før drapet fant sted, kan dette svekke politiets teori. Politiet er imidlertid ikke svekket i troen på at de har tatt rett mann.

Lensmann Kjell Fonn ved Førde lensmannskontor ønsker imidlertid ikke å si noe om hva sjåføren forklarte da han meldte seg for politiet mandag ettermiddag.

- Det blir ikke kommentert noe omkring hva som kom frem i avhøret. Vi ønsker på generelt grunnlag ikke å uttale oss om hva vitner har sagt i avhør, sier Fonn til TV 2 Nettavisen.

- Rett mann
- Kan du bekrefte eller avkrefte om siktede var i Førde sentrum i tidsrommet da Slåtten ble drept?

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Vi har lagt et tett lokk på saken av hensyn til den videre etterforskningen, sier lensmannen.

Men etter det TV 2 Nettavisen forstår har sjåførens opplysninger ikke svekket politiet i troen på at de har tatt drapsmannen.

- Jeg står ved min tidligere uttalelse, til tross for at jeg har fått kritikk for dette. Jeg er fremdeles rimelig sikker på at vi har pågrepet rett mann, sa Fonn til TV 2 Nettavisen kort tid etter avhøret med sjåføren mandag.

Håper han vil huske
I sitt første avhør med politiet torsdag og under fengslingsmøtet fredag hevdet 41-åringen at han ikke husker noen fra den aktuelle natten og de påfølgende morgentimene.

Det er gått mer enn fem døgn siden mannen ble avhørt sist. Søndag sa siktedes forsvarer, Ivar Blikra, at 41-åringen ville nekte å la seg avhøre før han får innsyn i etterforskningsdokumentene . Dette kravet ble innvilget tirsdag ettermiddag og onsdag vil siktede bli avhørt for andre gang

Mange håper nå at nye opplysninger fra politiet kan hjelpe mannen å huske hvor han var drapsmorgenen og om han kan ha drept Anne Slåtten.

Hull i observasjoner
Til tross for at den drapssiktede 41-åringens DNA matcher den politiet fant på åstedet , viser dette kun at 41-åringen var i direkte eller indirekte kontakt med Anne Slåtten eller åstedet, ikke at han utførte selve drapet. Politiet må derfor kartlegge siktedes bevegelser så grundig som mulig for at en eventuell sak mot han holder i under en rettssak.

TV 2 Nettavisen har snakket med en rekke personer som var i kontakt med siktede lørdagskvelden og søndag morgen. Samtlige har vært inne til avhør hos politiet etter at 41-åringen ble pågrepet.

Etter det TV 2 Nettavisen forstår er det et svart hull i mannens bevegelser mellom klokken 0615 og 0910:

  • Klokken 23 lørdag kveld dro siktede og to venner til Førde sentrum etter å ha vært på vorspiel hjemme hos en av dem i Gaular. Etter drosjeturen på om lag en halvtime betalte den ene vennen drosjeturen og låne siktede penger fordi han var blakk. De tre gikk på utestedet Riverside og siktede skal ha drukket en god del alkohol.
  • Vennene så siktede siste gang på Riverside rundt klokken 0300. Hvor 41-åringen tok turen etter dette, er uvisst.
  • Klokken 0615 skal to ungdommer ha snakket med en person som var svært lik 41-åringen utenfor restaurant Venezia i sentrum. Den ene av de to sier til VG at vedkommende var svært lik den såkalte « Haikeren» som har vært etterlyst i lengre tid. En rekke personer som kjenner siktede godt, har sagt til TV 2 Nettavisen at 41-åringen ligner på tegningen av «Haikeren». Ifølge ungdommene som møtte vedkommende, skal han ha bedt om haik i retning Angedalsveien. De to avslo å kjøre han.
  • I løpet av natten kom siktede hjem til den ene vennen i Gaular. Dette var ikke søsteren til siktede, slik flere medier tidligere har meldt. Hvor mye klokken var da siktede kom til leiligheten, er imidlertid høyst usikkert ettersom vitnet var beruset og våknet så vidt av at siktede prøvde å få kontakt. Vedkommende sier likevel til TV 2 Nettavisen at det virket som det fremdeles var natt. Vennen tror siktede la seg til å sove på sofaen i stuen.
  • Klokken 0910 skal siktede ha blitt observert av et vitne gående langs veien fra vennens leilighet på vei mot sin egen bopel.

Lensmann Kjell Fonn nekter kategorisk å uttale seg om opplysninger vitner har gitt til media og om det er gjort flere observasjoner av siktede drapsmorgenen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar