Håper vitner kan belyse buss-drama

Foto: (Foto: Knut Falch / SCANPIX)

Kvinnen som ble slept etter en buss i Bergen forrige helg, har en helt annen versjon av episoden enn bussjåføren. Politiet er avhengige av vitner for å løse floken.

10.01.04 16:30

Allerede fredag fikk politiet i Bergen ut i pressen for å be vitner om å melde seg. Lørdag ettermiddag har fortsatt ingen meldt seg.

- Kvinnen og bussjåføren har forskjellige forklaringer, og det er viktig at vi kommer i kontakt med vitner som så ulykken. De kan utfylle bildet av hva som egentlig skjedde, sier Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ber to menn melde seg
Politiet ønsker særlig å komme i kontakt med to menn i 20-30-årene, som damen selv så ved Torgalmenningen da hun ble slept etter bussen.

Hillestad vil ikke kommentere hva som spriker i forklaringene til kvinnen og bussjåføren.

- Dette kan ødelegge vitnenes troverdighet ved en eventuell rettssak.

Hillestad understreker at det foreløpig ikke er snakk om rettssak.

Klemte armen
Det ved 03-tiden søndag 4. januar at kvinnen i 30-årene ble slept etter en buss på strekningen mellom Torget og kjøpesenteret Galleriet i Bergen. Hun ble sittende fast da hun klemte armen i bussdøren, men kom fra hendelsen med brukket arm og skrubbsår.

- Dette kunne gått mye verre, kvinnen var tross alt heldig, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Informasjonslederen fortalte TV 2 Nettavisen fredag at bussen stoppet utenfor stoppested ved grønt lys, og åpnet fremre dør for å slippe på noen damer som ønsket å være med bussen. Da det ble 30-åringen sin tur til å entre bussen, ble døren lukket slik at damen ble klemt fast med høyre arm innenfor døren. Bussen fikk samtidig grønt lys og begynte sin ferd mot kjøpesenteret Galleriet med kvinnen på slep. .

Hillestad ber om at vitner tar kontakt med Bergen Sentrum politistasjon, på telefon 55 556300.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.