*Nettavisen* Nyheter.

Har 40 naboer på nakken

En kvinne (50) fra Rana nekter straffskyld etter å ha blitt ilagt besøksforbud mot 40 av sine naboer.

20.09.05 09:00

Rana-kvinnen møter denne uken i Rana tingrett tiltalt for drapstrusler, falske anmeldelser, trakassering og brudd på besøksforbudene, skriver VG.

Kvinnen har i lengre tid hatt et svært betent forhold til sine naboer. Årsaken er en rekke epsioder der kvinnens hunder har vært involvert. Blant annet skal kvinnen ha truet naboenes barn med å pusse rottweileren sin på dem. Til barna skal kvinnen ha sagt at hunden ville bite dem over hodet «så hjernemassen ville tyte ut», fortalte en nabo til VG i forrige uke.

Kvinnen har av politiet fått forbud mot å ha sine hunder løse utenfor egen bolig. Hun får heller ikke lov til å ta kontakt med naboene, tilsammen 11 familier og deres barn, det være seg fysisk, per telefon, eller via epost eller SMS.

Kvinnen raser mot naboene og politiet. Hun aksepterer ikke forbudet mot å la sine hunder gå løse på egen eiendom.

- Det kommer jeg aldri til å akseptere. Det ville være dyreplageri. På vår eiendom kommer hundene alltid til å gå løs, sier kvinnen til VG.

Hun hevder at hundene selv vet hvor grensen går, der hvor eiendommen ikke naturlig avgrenses av elven. Kvinnen reagerer kraftig på at en av naboene har videofilmet henne. Hun er også sint på politiadvokat Olav Tofte Larsen som hevder hundene er tatt i forvaring flere ganger etter at hun ble ilagt besøksforbudet. Kvinnen hevder at rottweileren bare er tatt i forvaring én gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag