RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har begynt etterslukking av Sotra-brannen

UTE AV KONTROLL: En gressbrann kom lørdag ut av kontroll på Sotra utenfor Bergen. Foto: Anders Kjølen (Bergensavisen)
UTE AV KONTROLL: En gressbrann kom lørdag ut av kontroll på Sotra utenfor Bergen. Foto: Anders Kjølen (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Brannmannskapene holdt søndag på med etterslukking av den omfattende lyngbrannen på Sotra i Hordaland.

– Folk vil se helikopter i området også i dag, men brannen har ikke spredt seg videre. Det er kun snakk om etterslukking og kontroll av området. Brannen er fremdeles ikke offisielt slukket, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende søndag morgen. 

Brannen ble utløst av ulovlig bråtebrenning like ved Ågotnes lørdag formiddag. Men flammene kom ut av kontroll, og brannen spredte seg fra Ågotnes og flere kilometer sørover. Tre personer var involvert i bråtebrenningen og politiet vil opprette straffesak mot dem siden de ikke hadde søkt om brannvesenet samtykke.

- Veldig uansvarlig

Politi og brannvesen fikk melding om gress- og lyngbrannen ved Ørjevegen i Ågotnes i 12-tiden lørdag. Ilden spredte seg raskt til et større område, og brannvesenet ba om assistanse fra Sivilforsvaret og statens skogbrannhelikopter.

LES OGSÅ: Gressbrann på Sotra ute av kontroll - beboere evakuert

– Man må søke om lov fra brannvesenet for å drive bråtebrenning, og vedkommende har ikke hatt brannvesenets samtykke. Det er veldig uansvarlig å brenne bråte uten tillatelse, sier politioverbetjent Kjell Bjørn Heggøy til Bergens Tidende.

Bøter og fengsel

Politiadvokat Harald Bilberg sier til Bergensavisen at den som forårsaker grovt skadeverk, kan straffes med bøter eller fengsel i inntil tre år.

– Den normale reaksjonen dersom det ikke er betydelig materiell skade eller skade på personer, er klekkelige bøter og at man må ut med erstatning for forvoldt skade, sier Bilberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere