Gå til sidens hovedinnhold

Har du et verre gnagsår?

Slår du dette gnagsåret er du god - og du kan i tillegg vinne et spaopphold.

Sammen med Compeed kårer vi nå Norges verste og mest saftige gnagsår.

Vi oppfordrer nå leserne til å sende inn bildene av gnagsåret dere pådrar dere i påsken. Som takk blir dere med i trekningen av et luksusopphold på Quality Spa og Resort Norefjell.

Alt du trenger å gjøre er å sende inn ditt gnagsårbilde og historie til konkurranse@nettavisen.no eller på mms med kodeord gnagsår til 1930.

Her finner du mer fakta om premien om hvordan du kan delta konkurransen.

Les også: Advarer mot stor skredfare
Les også: Bruk fjellvett for hunden

PS! Se video av uheldige gangsårofre nederst i saken.

Men før dere drar på tur kan det være riktig å komme med noen råd. Norsk turistforening har disse rådene når det gjelder gnagsår:

Den beste måten å unngå gnagsår på er å bruke inngåtte sko eller støvler.

Hvis du skal kjøpe og bruke nye sko, bør du bruke litt tid på å finne noen som passer dine bein.

Før du starter på turen kan det være lurt å legge på skumplast og tape de mest utsatte stedene du er kjent med.

Når du er ute på tur, er det viktig å få luftet beina og tørket skoene når du har pauser og ikke minst tørket skoene godt på kvelden. Skift til tørre sokker.

Behandling av gnagsår
Hvis du kjenner antydning til gnagsår (gnisninger eller varme) er det viktig å behandle det raskest mulig, før det danner seg blemmer.

Stopp med en gang, ta av støvlene og legg på gnagsårplaster, gjerne med ekstra tape (sportstape) rundt som forhindrer at plasteret forskyver seg.

Hvis du har fått blemmer bør du stikke hull på blemmen med en steril nål (varm den på lighteren/fyrstikk). Ikke stikke på selve blemmen, men i den friske huden en millimeter eller to utenfor, og inn i hulrommet. Huden vil da ikke bli ødelagt og holder «såret» sterilt. Klem ut all væske så godt du kan. Deretter legger du gnagsårplaster over såret, gjerne med ekstra tape (sportstape) rundt som forhindrer at plasteret forskyver seg. Legg også på litt skumplast for å beskytte området ytterligere.

Lykke til i konkurransen. Alt du trenger å gjøre er å sende inn ditt gnagsårbilde og historie til konkurranse@nettavisen.no eller på mms med kodeord gnagsår til 1930.

Her kan dere se video av noen uheldige gnagsårofre. PS! Vi advarer mot sterke bilder i noen av dem...

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

NÅ: Milrab startet Black Week-salget i kveld