*Nettavisen* Nyheter.

Har du sett Frode?

Frode Ekroll Foto: Anne Gro Christensen

Etter tre uker med leting vet verken politiet eller familien hvor den savnede 45-åringen er. Nå går familien ut med navn og bilde av mannen.

23.11.11 12:25

(Ringerikes Blad): Frode Ekroll (45) har i dag vært savnet i tre uker, etter at han kjørte hjemmefra ved 16.30-tiden mandag 31. oktober.

Politiet gikk morgenen etter ut med etterlysning av mannens bil, og mannen ble senere samme dag formelt meldt savnet, skriver Ringerikes Blad.

Ekroll brakk i januar 2010 ryggen etter et fall, og ble lam fra brystet og ned. Han sitter i rullestol, og derfor har jakten på mannens Volkswagen Caravelle vært sentral i letingen. Men bilen er fortsatt ikke funnet, selv om det har blitt gjort omfattende og systematiske søk i hele distriktet. 70-80 kollegaer av Ekroll har deltatt i letingen de siste ukene, og det har blitt søkt med helikopter. Politiet etterforsker forsvinningen, men sier det ikke er noe som tyder på at mannen har blitt utsatt for noe kriminelt.

Ingen har hørt fra 45-åringen siden han forsvant. Mobilen har vært avslått, bankkort er ubrukt, og ingen bompasseringer er registrert. Men familien har ikke gitt opp håpet om å finne igjen Ekroll, og gikk mandag ut med navn og bilde av mannen i håp om at dette kan gi resultater.

- Familien håper offentliggjøring av navn og bilde kan bidra til at mannen blir funnet, sier Tore Abelsvik, som er talsmann for familien. Han kan fortelle at det har kommet inn svært få tips i saken, men at familien nå håper at det kan komme inn flere tips.

- Hvorfor har man ikke gått ut med navn og bilde tidligere?

- Familien har helt tiden vært skeptisk til dette, og følt at det ville bli en stor belastning for dem om navnet ble kjent. Når familien nå til slutt går ut med navn og bilde, er det fordi de anser det som siste sjanse til å få inn tips om mannen, sier Abelvik.

Frode Ekroll har i mange år vært den store ildsjelden innen volleyball i distriktet. Ekroll ble tildelt Ildsjelprisen i mai 2010, og fikk i september samme år "Bry seg om"-prisen fra Positiv Oppvekst.

Hvis noen har tips om mannen eller bilen, kan de ringe Nordre Buskerud politidistrikt på telefonnummer 32103210 eller 02800.

Les flere saker i Ringerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.