RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har du sett kortsvindlerne?

Sist oppdatert:
Anmeldelser om kortsvindel strømmer inn til politiet i Trondheim. Trolig er minst 650 kortkunder blitt lurt. Se svindlerne i aksjon.

Nå går politiet ut med bilder av det de tror er svindlerbanden.

- Så langt har vi mottatt mellom 50 og 60 anmeldelser. Nå venter vi på en endelig rapport fra bankene før vi kan si noe om omfanget av denne svindelen, sier politibetjent Bjørn Are Kattem hos politiet i Trondheim til TV 2 Nettavisen.

Øker dag for dag
Kattem bekrefter at svindlerne, som benytter en såkalt skimmermetode for å avlese og svindle kortkunder, har rukket å lure et stort antall kortkunder. Omfanget av saken øker for hver dag. Så langt er det kjent at svindlerne har vært på ferde i to minibanker hos Fokus Bank og Sparebank1 i Trondheim.

Politiet har nå gått ut med bilder fra et videoovervåkingskamera ved Fokus Banks minibank på Solsiden i Trondheim. Bildene er tatt 20. oktober klokka 17 og 21. oktober klokka 19.34.

- Vi tror bildene viser personer som monterer eller demonterer skimmerutstyr eller benytter et testkort, sier Kattem.

Ber om tips
Han ber nå om tips fra publikum som har sett eller hørt noe som kan hjelpe til med å oppklare svindelen.

Personene på overvåkingsbildene er mellom 20 og 30 år. Og politiet antar at alle tre er menn.

Torsdag ble det bekreftet at 56 minibankkort ble skimmet i Fokus Banks minibank på Solsiden 14. oktober. Sparebank1 Midt-Norges minibank på Tiller ble utsatt for skimming 14. oktober. Så langt skal mer enn 650 kort være skimmet i de to minibankene, skriver Adresseavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere