Har du sett Marijke?

Marijke Vervoort (26) var nylig blitt singel og reiste på ferie til Norge. Nå har hun vært mystisk forsvunnet i 11 dager.

15.06.06 16:33

- Vi har gjennomført mange helikoptersøk over store deler av Jotunheimen de siste dagene, forteller lensmann Steinar Angard i Lom til TV 2 Nettavisen torsdag ettermiddag.

Sendte sms
Marijke Vervoort var på ferie i Norge, og besøkte først noen venner i Oslo et par dager, før hun reiste videre til Bergen. Hun sendte en e-post fra Hurtigruta, og var innom Ålesund, før hun reiste til Jotunheimen.

Lørdag 3. juni sendte hun en sms til Nederland.

Søndag 4. juni betalte hun overnattingen med kredittkort på fjellstua Spiterstulen, en dagsmarsj fra Galdhøpiggen, i Lom kommune i Gudbrandsdalen. Dette er den siste sikre observasjon av Marijke.

Spørsmålstegn i hytteboka
- Hun har ikke skrevet noe i hytteboka på Spiterstulen, og i rubrikken for neste bestemmelsessted har hun bare satt et spørsmålstegn, forteller lensmann Angard.

Politiet har ingen indisier på at Marijke har tatt sitt eget liv.

- Ingen ting tyder på at hun har forsvunnet av fri vilje. Hennes nærmeste pårørende beskriver henne som en stødig, forsiktig og ansvarsbevisst dame.

Har du tips om den savnede?

Ring Gudbrandsdal politidistrikt: 61053000

Nylig slutt med kjæresten
26-årige Marijke jobber ved Sint Franciscus-hospitalet i Rotterdam.

– Hennes kolleger er svært bekymret over forsvinningen, forteller Joyce de Bruijn, journalist i AD Rotterdams Dagblad til TV 2 Nettavisen.

- Marijke hadde en kjæreste hjemme, men ifølge den nederlandske reporteren tok forholdet nylig slutt, og hun var singel da hun reiste på ferie til Norge.

- Dette var helt nytt for meg, det visste vi overhode ikke noe om. Dette må jeg notere meg, sier lensmann Angard til TV 2 Nettavisen.

Marijke hadde flybillett tilbake til Nederland 11. juni. Denne er ikke benyttet.

12 politihunder
Marijke er nå også meldt savnet på den nederlandske nettsiden for savnede personer. Her beskrives hun slik:

Blondt hår, brune øyne, langt, smalt ansikt, lys hud og slank.

11 dager etter det siste livstegnet fra 26-åringen er hele området fra Spiterstulen til Leirvassbu og Langevatn i Jotunheimen gjennomsøkt fra luften, med bistand fra Hovedredningssentralen. Onsdag søkte politihelikoptre over området med toppene Besseggen og Glittertind.

- Også det var resultatløst. I tillegg finsøkte vi med redningshunder i et skogkledd veiområde fra Spiterstulen til Bøverdalen, også det uten spor, sier lensmann Angard.

Også fjellvann i området er undersøkt.

Torsdag er 12 redningshunder i gang med finsøk i terrenget, sammen med folk fra Hjelpekorpset og politihelikoptre.

– Vi prøver alt vi kan, så nå har vi trippelundersøkt deler av områdene og utvidet området vi søker i. Vi setter alle våre ressurser inn i dette for at ingen muligheter skal være uprøvd.

Mor og bror i Lom
Hennes mor og en bror sammen med noen venner kom mandag kveld til Lom i Gudbrandsdalen.

- De er her nå og vi har kontakt med dem hele tiden. De har fått en pårørendekontakt, forteller lensmann Angard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.