Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett Mona (2)?

Den lille og verdifulle hunden har vært borte i snart to uker. Eieren frykter nå at Mona er stjålet.

(iOslo.no) Mona, av rasen Chinese crested, løp fredag 12. november vekk fra eier Anka Grønvold (43) på en bondegård i Maura på Romerike. Siden har ingen sett nakenhunden.

Har du sett Mona? Send en e-post til tips@ioslo.no.

- Vi var ved gården til en venninne av meg, og i det Mona skulle gå ut fra bilen, kom en annen hund løpende. Mona ble skremt og løp av gårde, sier Grønvold til iOslo.no.

Frykter det verste
Hun forteller at hun og mannen har gått fra dør til dør og lett etter hunden, noen dager fra sju om morgenen til halv tolv om kvelden. Rasen er svært populær, og Grønvold frykter at noen har funnet Mona og tatt henne med seg.

- Chinese crested er en veldig gammel rase, med mye urinstinkter. Hun går jo ikke bare ut i skogen og legger seg for å dø. Men ingen har sett henne, derfor tror jeg kanskje at noen har tatt henne med seg. Forhåpentligvis ikke av vond mening, sier hun.

Toåringen er akkurat kommet i paringsdyktig alder, og som renraset nakenhund er hun verdt mye penger.

- Minst 20.000
- Du får gode penger for denne typen hunder, i hvert fall 20.000 for en hund, sier Grønvold, som påpeker at hunden er merket med en mikrochip.

Hun forteller at hun savner Mona fryktelig, og aldri har grått så mye som de siste dagene.

- Det er veldig vanskelig. Hun er på en måte et av barna våre, hun tilhører familien. Om det er rasehund eller ikke, spiller ingen rolle. Vi vil bare ha henne hjem igjen, sier Grønvold gråtkvalt.

Hunden har ifølge 43-åringen en veldig spesiell farge, enestående i Norge.

Sort og hvit
- Det finnes en sort og hvit hannhund, men hvis noen ser en tispe med disse fargene, er det veldig sannsynlig at det er Mona, sier hun.

Grønvold tror ikke Mona kan ha frosset i hjel, til tross for at pelsen ikke er av den tykke sorten.

- Hun er i veldig god fysisk form, og kan ha løpt veldig langt. Også har hun så mye urinstinkter. Jeg hørte om en tilsvarende hund i Sverige som var savnet en hel måned i desember, uten å ha så mye som en frostskade da den kom til rette, sier hun.

Både politiet, veterinærene, postbudene og bussjåførene har blitt kontaktet i håp om å finne Mona. I tillegg har Grønvold kontaktet synske.

- De synske har sagt at det ser ut som hun er inne i et hus. Jeg vet ikke hva jeg skal tro om det, men vi må prøve alt.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger