*Nettavisen* Nyheter.

Har dysleksi - får ikke forsikring

En kvinne i Vest-Agder får ikke forsikre barnet sitt hos Gjensidige Nor. Årsak: Barnet har lese -og skrivevansker.

16.09.04 22:16

- Barneforsikringen dekker blant annet eventuell framtidig arbeidsuførhet. Lese- og skrivevansker kan vanskeliggjøre muligheten til å få arbeid, sier Stein Kjennvold, produktsjef i Gjensidige NOR Forsikring, til NRK Sørlandet.

Sjokkert
Kvinnen henvendte seg til Dysleksiforeningen i Vest-Agder da hun ikke fikk forsikre barnet sitt. Leder av foreningen, Morten Eidstø, er rasende.

- Dette gjør meg helt målløs, sier han oppgitt til TV 2 Nettavisen.

- Hvordan barn gjør det på skolen, har ingen ting med forsikring å gjøre, erklærer han, og understreker at det er helt umulig å vite på forhånd hvordan det vil gå med barn som har lese -og skrivevansker.

Ingen regler
Ivar Rytter i Forbrukernes Forsikringskontor har aldri hørt om noen liknende sak før. Han forteller at det ikke finnes regler som regulerer hva forsikringsselskapene kan ta hensyn til når de vurderer om noen skal få tegne forsikring eller ikke.

- Men i teori og praksis sier vi at selskapet må ha en saklig grunn for å nekte å gi forsikring, legger han til.

Individuell vurdering
Kjennvold i Gjensidige Nor kjenner ikke den konkrete saken. Han understreker at de fleste med lese -og skrivevansker får innvilget forsikring, men at selskapet i enkelttilfeller der barnet har fått store problemer på grunn av lese -og skrivevanskene, eller har andre problemer i tillegg, har avvist forsikring.

- Det kommer an på hvor langt barnet har kommet i sin intellektuelle utvikling. Det kan hende vi sier vi vil vente i en periode for å se om barnet får den oppfølging det trenger, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.