*Nettavisen* Nyheter.

Har ennå ikke betalt

Foto: (Foto: Scanpix)

Kjendisetterforsker Harald Olsen tapte i retten for fem måneder siden. Han skylder fortsatt 190.000 kroner.

22.08.06 11:32

Olsen ble i Gulating lagmannsrett i mars i år dømt til å betale over 190.000 kroner til Birgitte Tengs fetter og fetterens far.

Bakgrunnen var Olsen krevde 307.000 kroner pluss renter fra fetteren til Birgitte Tengs og fetterens far, for arbeid Olsen mente han hadde utført på oppdrag fra familien i Tengs-saken.

I Karmsund tingrett tapte Olsen, og ble samtidig dømt til å betale motparten 95.366 kroner i saksomkostninger.

Etter tapet i Gulating i mars, er regningen på over 190.000 kroner.

- Blitt lovet pengene
Nå raser fetterens far over at Olsen ikke har gjort opp for seg – fem måneder etter dommen i Gulating.

- Vi har blitt lovet disse pengene i lang tid. Det forundrer meg at han ikke gjør opp for seg etter å ha dratt oss til retten. Det er ikke rettferdig at vi skal tape 200.000 kroner fordi han ikke gjør opp for seg, sier fetterens far til TV 2 Nettavisen.

Ifølge familien bestrider Harald Olsen ikke at at dommen i Gulating er rettskraftig, men etter gjentatte løfter har de fortsatt ikke fått pengene.

Fetterens far er svært bitter over privatetterforskeren.

- Han brukte Tengs-saken til å eksponere seg som privatetterforsker. Det er få som har hatt en slik eksponering gjennom en sak som ham. Da er det surt at han ikke betale regningen sin, sier fetteren far.

Betalte to år etter dom
TV 2 Nettavisen er kjent med at det ikke er første gang privatetterforskeren utsetter et oppgjør etter å ha tapt et søksmål.

I oktober 2002 tapte han en rettssak mot sin tidligere kollega Ola Thune i Borgarting lagmannsrett, etter at de to hadde drevet selskapet «Thune og Olsen AS» sammen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ørn E. Borgen (SCANPIX)

Harald Olsen ble dømt til å betale 17.660 kroner i saksomkostninger, men det tok hele to år før privatetterforskeren betalte.

- Det er svært uvanlig at vi må gå så lange prosesser med så vidt små beløp mot vel respekterte mennesker med god råd. Underveis fikk vi inntrykk av at skyldneren håpet vi ville gi opp innkrevningen, men det løste seg til slutt etter at namsmannen var brakt inn i saken, sier Thunes advokat den gang, John Christian Elden, til TV 2 Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte at jeg hadde tvist med ham hvor han ble dømt til å betale saksomskostningene. Han erkjente tapet, men det gikk flere år før han ordet opp for seg. Noe utover det ønsker jeg ikke å kommentere Harald Olsen, sier Thune til TV 2 Nettavisen.

- Privat sak
Harald Olsen vil ikke si til TV 2 Nettavisen om når han nå vil gjøre opp for seg.

- Familien vet eksakt mitt syn på dette. Utover det har jeg ikke noen kommentar i saken. Dette er en privat sak, sier Harald Olsen til TV 2 Nettavisen

- Vil du gjøre opp for deg?

- Som jeg sier, jeg har snakket med familien om fremdriften i dette og jeg ønsker ikke dette i pressen, sier Olsen.

På spørsmål om utbetalingen kan ta like langt tid som etter Thune-saken, svarer privatetterforskeren:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Bjørnflaten/SCANPIX

- Hvis dere blandet sammen dette, vil jeg forfølge det. Den saken gikk i forhandlinger over langt tid. Så kom vi til enighet og jeg betalte. Det finnes ingen sammenheng overhodet, sier Olsen.

- Det vil altså ikke ta like lang tid som etter Thune-saken?

- Dette er overhodet ikke sammenlignbart. Den gamle saken hadde helt andre momenter?

- Hvilke momenter da?

- Det er en privatsak, sier privatetterforsker Harald Olsen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.