Har fått inn 20-talls tips

Politiet i Sogndal har fått inn drøyt 20 tips etter det mistenkelige dødsfallet i Sogndal.

30.10.04 15:38

Politiet fokuserer nå på tidsperioden etter klokka 01.15 natt til torsdag.

Det var ved 19.30-tiden torsdag kveld en jente (19) som studerer ved Sogndal Følkehøgskole ble funnet død på sitt rom. Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig.

- Vi har fått inn et tjuetalls tips så langt. Det kommer stadig inn nye tips som vi bearbeider, forteller lensmann Olav Borlaug i Sogndal til TV 2 Nettavisen.

Politiet vet ennå ikke hvorvidt de står overfor et drap. Men for å sikre at ikke verdifull tid går tapt, etterforskes saken med full styrke.

Kartlegger bevegelser
- Vi har rundt 20 tjenestemenn som i dag jobber med saken. Arbeidet går først og fremst ut på å kartlegge avdødes bevegelser og hvem hun har vært sammen med, opplyser Borlaug.

Den siste observasjonen av 19-åringen skal være klokka 01.15 natt til torsdag da hun forlot utestedet Meieriet i Sogndal sentrum.

- Vi er særlig interessert i å snakke med personer som har oppholdt seg mellom sentrum og folkehøyskolen etter dette tidspunktet natt til torsdag, sier Borlaug.

Lensmannen ønsker at disse personene melder seg for politiet.

Var på konsert
Vitner har fortalt politiet at den 19 år gamle jenta var på konsert sammen med personer som ikke gikk på høyskolen.

Fredag kveld fikk politiet video som er tatt opp inne i konsertlokalet. I det lille konsertlokalet kan den 19 år gamle jenta ha blitt festet til film. Dermed vil politiet i så fall være sikre på at hun var på konsert.

Etter dette har hun gått hjem til folkehøyskolen som ligger cirka 800 meter fra utestedet. Om hun ble drept kan en eventuell gjerningspersonen ha fulgt med - eller fulgt etter - jenta hjem.

Kan få svar på dødsårsak
Dødsårsaken er så langt ikke fastslått.

Jenta blir obdusert i løpet av lørdagen og politiet regner med å ha en foreløpig obduksjonsrapport søndag.

- Om vi får det tar vi sikte på en pressekonferanse søndag, sa Borlaug.

Politiet i Sogndal har fått bistand fra Kripos i etterforskningen. Tre taktiske og tre tekniske etterforskere er kommet til bygda. Borlaug opplyser at de så langt ikke har bedt om ytterligere hjelp.

Tips om saken til politiet kan ringes inn på telefon: 57 62 92 53.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag