*Nettavisen* Nyheter.

Har forklart seg om kjøp av kjemikalier

FORSVARER: Advokat Kjell T. Dahl er forsvarer for mannen fra Usbekistan som er en av tre PST har terrorsiktet i det som hevdes å være en sak med forgreninger til USA, Storbritannia og terrornettverket Al-Qaida. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

To av de siktede har lørdag forklart seg om det PST mener er stoffet som skulle brukes til å lage bomber.

11.07.10 11:14

Oslo (NTB): Den terrorsiktede usbekeren skal i avhør ha erkjent at å ha kjøpt stoff som kan brukes til å lage en bombe. Han nekter derimot for at han visste at stoffet skulle brukes til å fremstille sprengstoff, skriver VG.

Innrømmelsen kom under avhør med tjenestemenn fra Politiets sikkerhetstjeneste på Sandvika politistasjon i Asker lørdag, ifølge avisen. Både den 31 år gamle usbekeren og den medsiktede 39-åringen med uigurisk-kinesisk bakgrunn ble avhørt lørdag.

Advokaten til den 31 år gamle usbekeren vil ikke kommentere opplysningene.

- Jeg vil ikke gå inn på de konkrete ting min klient har blitt avhørt om, sier advokat Kjell T. Dahl. 31-åringen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen om å ha inngått forbund for å begå en eller flere terrorhandlinger.

Også den siktede uigur-kineseren har forklart seg om kjemikaliene til politiet, ifølge VG-nett.

- Min klient har forklart seg om ulike ting, blant annet om kjøp av kjemikalier, sier forsvarer Carl Konow Rieber-Mohn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag