*Nettavisen* Nyheter.

Har hatt kontakt med savnet kvinne

Foto: NTB/Aleksander Nordahl

Men familien frykter 26-åringen holdes skjult mot sin vilje i Pakistan.

12.05.08 05:08

Familie og venner av den 26 år gamle Oslo-kvinnen som er savnet i Pakistan, skal flere ganger ha vært i kontakt med henne på telefon, skriver Aftenposten.

Kvinnen ble meldt savnet av sin ektemann 28. april. 26-åringen er norsk statsborger og har bostedsadresse i Oslo. Saken etterforskes derfor både av norsk og pakistansk politi.

Arbeiderpartipolitikeren Aslam Ahsan som har engasjert seg i saken sier at familien ved minst to anledninger har fått kontakt med kvinnen. Begge ganger skal imidlertid andre personer ha tatt over telefonen.

Familien har forklart at de derfor er bekymret for at noen utnytter henne.

Familiekonflikt?
Ifølge TV 2 Nyhetene sjekker pakistansk politi nå mobiltelefonen hennes for å avdekke om hun holdes skjult mot sin vilje, eller om hun gjemmer seg frivillig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Senest for et par dager siden skal hun ha vært i kontakt med en venninne. 26-åringen skal ha bodd med svigerfamilien før hun kom på besøk til Norge i vinter.

Ifølge familien har hun sagt til venninnen at hun ikke orket å bo med svigerfamilien lengre.

Tekstmelding
Kvinnen skal ifølge Dagbladet ha sendt en tekstmelding til en venninne seks dager etter den siste observasjonen av henne ved flyplassen i Islamabad 20. april.

I tekstmeldingen skal hun ha skrevet « Hva gjør du. Nå er jeg i Pakistan», og oppgitt et nummer hun kan nås på. Venner og familie skal imidlertid ikke ha lykkes å komme i kontakt med kvinne på dette nummeret.

Uføretrygdet
Ifølge Ahsan har kvinnen vært uføretrygdet siden hun var 16 år, og skal etter de pårørendes oppfatning ikke være i stand til å gjennomføre en slik tur til Pakistan på egen hånd.

Kvinnen skal ha vært på besøk hos sin ektemann i Norge de siste månedene. 19 april skal hun ha reist tilbake til Pakistan hvor hun bor med parets to barn, uten å si fra til mannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.