Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke nok på Toska

Påtalemakten utelukker ikke at David Toska var innblandet i Munch-ranet. Problemet er bare å bevise det.

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Det sa aktor Terje Nybøe under sin avslutningsprosedyre i Munch-saken tirsdag.

- Det er ingenting i bevismateriale som tilsier at Toska har noe med denne saken å gjøre. Han kan ha hatt en rolle. Men det blir spekulasjoner, sa Terje Nybøe i starten i sin prosedyre i Oslo tingrett.

Tette bånd til Toska
Nybøe viste til at det er tette bånd mellom Nokas-dømte David Aleksander Toska og andre som har vært nevnt som alternative gjerningsmenn. Han påpeker også at det er mulig at det kan være flere gjerningsmenn i forhold til Munch-ranet.

Politiet jakter fortsatt på en tredje raner.

- Spørsmålet er i hvilken grad andre presoner har vært involvert i forhold til gjennomføring, planlegging og etterfølgende bistand. Det kan være flere personer. Vi vet at det er en tredje raner som politiet ikke har identifisert, sa Nybøe.

Toskas samboer involvert?
Under rettssaken kom det blant annet frem at Toskas samboer møtte en av Toskas beste kamerater kort tid etter at han hadde hentet de stjålne Munch-maleriene i en buss utenfor Oslo.

Nybøe sa under hovedforhandlingene at han ville vurdere å innkalle både Toska og hans samboer til avhør.

Det er også funnet penger som stammer fra Nokas-ranet hjemme hos en av de tiltalte. Det har derfor blitt spekulert i om Toska kan ha bestilt og betalt for Munch-ranet for å dra politiets fokus vekk fra Nokas-etterforskningen.

- Ekskluderer ikke
Spørsmålet er dermed hvorvidt forsvarerne klarer å overbevise retten om de uidentifiserte personer ekskluderer dem som sitter på tiltalebenken eller om de kommer i tillegg.

- I denne bevisførselen er det ingen som ekskluderer de som sitter her. De kan godt komme i tillegg, sa Nybøe.

- Det er en del løse tråder i saken, slo han fast.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken