*Nettavisen* Nyheter.

Har ikke tillit til Krohn Devold

77 prosent av befalet i Forsvaret har ikke tillit til forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

Det viser ifølge NRK en undersøkelse som er gjennomført av Befalets Fellesorganisasjon. 15 prosent svarer vet ikke, mens bare 7 prosent sier de fortsatt har tillit til Krohn Devold.

Bakgrunnen for mistilliten er blant annet at yrkesoffiserene har mistet det stillingsvernet de tidligere hadde. Det har neppe hjulpet på stemningen at de tre forsvarsgrenene nå må legge skip til kai og sette fly på bakken.

Sparetiltakene påfører også mannskapene store økonomiske tap. I et innslag i Dagsrevyen nylig opplyste en maskinassistent at han ville tape 200.000 kroner i løpet av høsten fordi fartøyet hans ble liggende ved kai.

Forsvarsminister Krohn Devold tar kritikken med ro. Hun sier til NRK at det er naturlig at misnøyen med endringene i Forsvaret rettes mot henne som statsråd. Samtidig minner hun om at det var Forsvaret selv som tok initiativet til omleggingene.

Leder av Befalets Fellesforbund, Diderik Coucheron, sier i en kommentar til undersøkelsen at den gir uttrykk for en tillitskrise i Forsvaret. Han mener vi står foran en motivasjonskollaps i offiserskorpset.

At kritikken rettes mot forsvarsministeren skyldes ifølge Coucheron at det er hun som sitter med nøkkelen til en løsning på problemene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.