*Nettavisen* Nyheter.

Har kontroll over storbrannen

Brannvesenet fikk tidlig i kveld kontroll over storbrannen i Oslo.

18.05.08 23:38

(iOSLO/NETTAVISEN): Fabrikken og lagerbygningen til Taufabrikken Timms Reperbane på Teisen i Oslo tok søndag ettermiddag fyr og spredde seg til flere boliger og en barnehage i området.

Se flere bilder nederst i artikkelen.

Det er ikke det gamle hovedhuset som har brent, men et stort lager og fabrikktarm som ligger langs med Agmund Bolts vei. Brannvesenet sier til Nettavisen ved 17.20 tiden at de nå har fått kontroll over brannen. Brannen spredde seg til tre blokkomplekser i Agmund Bolts vei på Teisen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

242105

- Det er mange evakuerte, men vi har ikke noe tall. Det er usikkert hvor mange av leilighetene som er ubeboelige, sier innsatsleder Arve Røtterud til Nettavisen. Så langt tyder ingenting på at det er skadde eller omkomne i brannen. Politi og brannvesen jobbet likevel med å få kontroll på alle beboerne i leilighetskompleksene.

Seks leiligheter i området har fått store skader. De fleste evakuerte har fått vende tilbake til boligene sine. Brannvesenet driver søndag kveld etterslukking.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

iOslos reporter på stedet, Atle Jørstad, fortalte tidligere på ettermiddagen at brannen hadde spredd seg til flere bygninger i området.

- Jeg står ved et boligområde i nærheten av taufabrikken. Det velter tjukk røyk opp fra flere bygninger i området. Det brenner på en lekeplass, og det brenner fra en balkong i en bolig, sa han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Brannvesenet fryktet en stund at en dieseltank skulle ta fyr, men det viste seg at denne var tom.

242096

Det var svært hektisk ved området før brannvesenet fikk kontroll med brannen søndag. Jørstad fortalte at politiet jobbet intenst med å evakuere beboere i boligområdene rundt taufabrikken.

- Vi flyttes lenger og lenger bort fra brannstedene, sa han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bygningen som brant, er merket av på kartet nedenfor. Tre boligblokker øst for lagerbygningen tok også fyr.

Fabrikken ligger på hjørnet ved Østre Gravlund rett ved ring 3 i Oslo. Fra fabrikken går det et langt tynt lagerskur nedover sørover langs Agmund Bolts vei. Det er dette lagerskuret som tok fyr.

HTML EMBED


Delta i Nettavisens kunnskapsquiz og konkurrer om en iPod Nano - hver dag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag