RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har kontroll på papp-brannen

Foto: Ørjan Nilsson
Sist oppdatert:
Røyken kunne ses over store deler av Romerike. Brannvesenet mener det de rolige vindforholdene var «heldig» for lokalbefolkningen.

Ved 17-tida brøt det ut brann hos Ragn Sells på lørenskog. Det tok fyr i pappavdelingen hos avfallsdeponiet. Ole Paulsen, regionssjef i Ragn Sells, sier de ikke har noen formening om hvorfor det tok fyr i papp-haugene på området.

- Det kan være flere ting. En liten gnist, et materiale som har ligget i pappen, som ikke skulle ligget der, jeg ønsker ikke å spekulere i hva som er årsaken, vi er bare glade for at ingen ble skadet i brannen, sier han til rb.no

Paulsen skryter av arbeiderne på Ragn Sells som var raske da de oppdaget flammene, både med å varsle brannvesenet og å starte slokkingsarbeidet.

Heldige med vinden
Nedre Romerike brann- og redningsvesens utrykningsleder Sven Knapskog forteller ved 18.30-tida at de har kontroll på flammene, og at det kun er etterslokking som gjenstår.

- Det vil imidlertid ta noen timer, slik at vi blir nok på området ut kvelden, sier han til rb.no.

Politiet valgte å ikke starte evakuering av naboer, til tross for at sort røyk sto høyt i skyene i en lang periode etter brannen hadde startet.

- Vi var heldige med vinden. Hadde det blåst mer kunne det bli ubehagelig for de som bor i nærheten. I tillegg ligger anlegget såpass langt unna bebyggelsen at neppe hadde vært noen fare, sier Knapskog.

Ifølge regionssjef Paulsen var det ingen farlig røyk som sto til værs – kun ren papp,

- Det er aldri heldig med mye røyk, men denne røyken var ikke farlig, mener han.

Rakk ikke å spre seg
Brannvesenet og de ansatte klarte å forhindre at brannen spredde seg særlig lengre enn til der den brøt ut.

- Det er i all hovedsak papp som har brent. I tillegg er det et arbeidstelt som har tatt fyr, sammen med et eller to transportsbånd. Hovedbygningen og flere arbeidsstasjoner ble reddet, sier Knapskog i brannvesenet.

Til tross for brannen regner Paulsen i Ragn Sells med at gjenbruksstasjonen vil være åpen allerede torsdag.

Les flere saker hos RB.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere