Har kontroll på papp-brannen

Foto: Ørjan Nilsson

Røyken kunne ses over store deler av Romerike. Brannvesenet mener det de rolige vindforholdene var «heldig» for lokalbefolkningen.

04.05.11 22:09

Ved 17-tida brøt det ut brann hos Ragn Sells på lørenskog. Det tok fyr i pappavdelingen hos avfallsdeponiet. Ole Paulsen, regionssjef i Ragn Sells, sier de ikke har noen formening om hvorfor det tok fyr i papp-haugene på området.

- Det kan være flere ting. En liten gnist, et materiale som har ligget i pappen, som ikke skulle ligget der, jeg ønsker ikke å spekulere i hva som er årsaken, vi er bare glade for at ingen ble skadet i brannen, sier han til rb.no

Paulsen skryter av arbeiderne på Ragn Sells som var raske da de oppdaget flammene, både med å varsle brannvesenet og å starte slokkingsarbeidet.

Heldige med vinden
Nedre Romerike brann- og redningsvesens utrykningsleder Sven Knapskog forteller ved 18.30-tida at de har kontroll på flammene, og at det kun er etterslokking som gjenstår.

- Det vil imidlertid ta noen timer, slik at vi blir nok på området ut kvelden, sier han til rb.no.

Politiet valgte å ikke starte evakuering av naboer, til tross for at sort røyk sto høyt i skyene i en lang periode etter brannen hadde startet.

- Vi var heldige med vinden. Hadde det blåst mer kunne det bli ubehagelig for de som bor i nærheten. I tillegg ligger anlegget såpass langt unna bebyggelsen at neppe hadde vært noen fare, sier Knapskog.

Ifølge regionssjef Paulsen var det ingen farlig røyk som sto til værs – kun ren papp,

- Det er aldri heldig med mye røyk, men denne røyken var ikke farlig, mener han.

Rakk ikke å spre seg
Brannvesenet og de ansatte klarte å forhindre at brannen spredde seg særlig lengre enn til der den brøt ut.

- Det er i all hovedsak papp som har brent. I tillegg er det et arbeidstelt som har tatt fyr, sammen med et eller to transportsbånd. Hovedbygningen og flere arbeidsstasjoner ble reddet, sier Knapskog i brannvesenet.

Til tross for brannen regner Paulsen i Ragn Sells med at gjenbruksstasjonen vil være åpen allerede torsdag.

Les flere saker hos RB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.