RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har også tatt halsgrep før

Sist oppdatert:
Politimannen som tok halsgrep på en 48-åring som senere døde, har tidligere vært bøtelagt og frikjent.

Den forløpige obduksjonsrapporten viser at 48-åringen som døde etter et basketak med politiet i Trondheim sist torsdag, kan ha dødd av kvelning. For å få kontroll på mannen under pågripelsen, har politimennene forklart at de måtte bruke makt. En av politimennene tok halsgrep på 48-åringen under pågripelsen.

Nå etterforskes pågripelsen av Spesialenheten for politisaker.

I 1999 var politimannen som tok halsgrep med på pågripelsen av Sophia Baidoo. Saken fikk stor oppmerksomhet, skriver Adressa.no.

Sophia Baidoo - dengang 21 år, og opprinnelig fra Ghana - var vaskehjelp i banken på Heimdal. Hun utløste ransalarmen da hun kom på jobb for å vaske. Politiet kom til stedet, men Baidoo kunne ikke identifisere seg. Hun ble bedt om å sette seg på en stol, men misforsto trolig. Da kom det til et basketak.

Politimannen skal ifølge Baidoo ha kalte henne «faens svarting», mens politimannen hevdet han sa «svarte faen». Politimannen sa Baidoo hadde bitt ham, men dette nektet hun for.

Det hele endte med at politimannen fikk en bot på 3000 kroner for å ha kalt henne «svarte faen». Han ble senere frikjent i retten, og boten ble annullert, melder Adressa.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere