RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har overvåkingsbilder

Sist oppdatert:
Politiet skal ha sikret seg bilder fra gaten der Martine ble drept, men vil ennå ikke frigi bilder av den etterlyste 21-åringen.

London-politiet vurderte onsdag om de skulle frigi bildet av 21-åringen, men sier til Aftenposten.no at de ikke vil gjøre det.

Det bekrefter imidlertid at de har sikret seg bilder fra Great Portland Street, hvor Martine Vik Magnussen ble funnet drept og gjemt bak søppel og bygningsmaterialer i en kjeller søndag formiddag.

LES MER: Drapsmannen kan være filmet

Torsdag morgen sier en pressetalsmann i Scotland Yard til Nettavisen at de fortsatt ikke vet hvor Farouk Abdulhak befinner seg, og at de fortsatt ikke har hørt noe fra han.

Det antas at den etterlyste 21-åringen befinner seg Jemen. Farouk Abdulhaks far Shaher er en av Jemens rikeste forretningsmann. Han sier han ikke har hatt kontakt med sønnen.

The Times skriver torsdag at faren ikke vil vedkjenne seg sønnen dersom han har myrdet Asker-jenta.

Landet først i Aten
I går avslørte Nettavisen at Abdulhak rømte til Aten i milliardærfarens privatfly.

LES MER: Rømte til Aten i pappas privatfly

LES MER: Jakter milliardærsønn

Aten var etter alt å dømme ikke hovedmålet for flyet. Ettersom privatflyet ikke har rekkevidde nok til å fly nonstop mellom London og Jemen, var nok Aten kun en mellomlanding.

Fra den greske hovedstaden kan privatflyet med fulle drivstofftanker nå hvilket som helst mål i Midtøsten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Landet i Yemen
Ifølge The Times skal flyet ha landet i Jemen klokken 05.30 søndag.

Abdulhak oppholder seg trolig fortsatt i landet. Det finnes ingen utleveringsavtale mellom Storbritannia og Jemen, noe som betyr at 21-åringen kan bli værende i Jemen selv om britisk politi skulle sikte eller tiltale ham i forbindelse med drapssaken.

LES MER: - Kan slippe straff

Likevel er det mulig for myndighetene i Jemen å samarbeide med britisk politi, og sende personen tilbake til Storbritannia.

Samarbeider
Torsdag skriver The Times og Telegraph at sikkerhetsstyrker i Yemen samarbeider med britisk politi i jakten på studenten. Men de skal ikke ha klart å finne han ennå. Det britiske utenriksdepartementet jobber også med å få i stand en dialog med familien til den etterlyste 21-åringen

Abdulhak skal ifølge politiet være samme mann som ble sist sett sammen med Martine før hun ble funnet drept søndag. Han skal ifølge vitner ha forlatt nattklubben Maddox sammen med Martine Vik Magnussen rundt klokken 03 natt til fredag.

LES MER: Etterlyser Farouk Abdulhak (21)

Søndag morgen ble Asker-jenta funnet død i kjellerrommet i en bygård i Great Portland Street om lag 2,4 kilometer fra nattklubben. Mandag bekrefter London-politiet at det er Asker-jenta Martine som ble funnet drept i kjelleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere