Har sendt ut farevarsel for mye regn

Meteorologisk institutt:

NEDBØR: På værradaren på yr.no kan du se hvor nedbørsfeltene er ventet. Fra mandag ettermiddag til utpå natta ventes det å komme fra 60 til 80 millimeter nedbør på det meste.

NEDBØR: På værradaren på yr.no kan du se hvor nedbørsfeltene er ventet. Fra mandag ettermiddag til utpå natta ventes det å komme fra 60 til 80 millimeter nedbør på det meste. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Farevarsel på gult nivå for Rogaland og Hordaland.

22.10.18 10:17

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå for mye regn i Rogaland og Hordaland. Fra mandag ettermiddag til utpå natta ventes det å komme fra 60 til 80 millimeter nedbør.

- I Hordaland og Rogaland ligger varselet i øvre del av gult nivå. Hovedtyngden av nedbøren ventes i en sone noe inn fra kysten, med lokalt opp mot 60-80 millimeter på tolv timer. Nedbøren ventes å komme som regn opp til 1200-1400 meter over havet, heter det på farevarselet.

Se farevarsel på yr.no

Meteorologene melder videre at vinden vil ta godt tak i Sør-Norge i starten av denne uka. Igjen er det Vestlandet som får det bløteste været. Lengst nord blir det etter hvert lettere vær, og det ventes noen fine, kjølige høstdager, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Les også: Rødt farenivå opprettholdes ved Mannen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.