RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sperret av område etter funn av håndgranat

AVSPERRET: Politiet har sperret av et område foran Bergen legevakt etter funn av mistenkelig gjenstand.
AVSPERRET: Politiet har sperret av et område foran Bergen legevakt etter funn av mistenkelig gjenstand. Foto: Leserbilde
Sist oppdatert:
Håndgranaten som ble funnet ved legevakten, ble onsdag ettermiddag sprengt i Solheimsviken.

(Bergensavisen): Rundt klokken 1450 detonerte Forsvaret granaten i Solheimsviken, like ved legevakten.

Politiet opplyser at aksjonen er avsluttet og at sperringer blir opphevet.

– Nå følger videre etterforskning og oppfølging, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt, Hans-Erik Thue.

«Mistenkelig gjenstand»

Nødetatene rykket tirsdag ut med store ressurser etter at politiet i 1140-tiden ble opplyst om at det lå en gjenstand utenfor Bergen legevakt som man antok var en håndgranat.

– Politiet var på stedet og kan bekrefte at det lå en håndgranat utenfor legevakten. Vi har sperret av et stort område. Forsvaret er bedt om bistand og er på vei for å håndtere denne eksplosiven videre, sier innsatsleder Rune Vedeler til BA.

Klokken 1300 meldte politiet følgende i en pressemelding:

«Politiet har sperret av et større område rundt legevakten i Solheimsviken etter funn av mulig eksplosiv gjenstand/håndgranat. Hovedveien sørover er ikke påvirket og ambulanseinngangen til legevakten er åpen. Politiet har kontroll på gjenstanden og mener at den ikke utgjør noen fare slik den nå ligger. Politiet har bedt om bistand fra Forsvaret, mannskap fra Haakonsvern, for å få fjernet gjenstanden.»

Politiet oppretter en sak på dette for å undersøke videre hvem granaten tilhører.

– Dette er eksplosiver som håndteres som meget farlig. Det er en håndgranat på størrelse med en tennisball. Vi har sperret av et så stort område, at dersom dette skulle eksplodere, så er det ingen som vil bli skadet av det, fortsetter innsatslederen.

Innsatsleder Rune vedeler sammen med legevaktsjef Torbjørn Hiis Bergh.

200 i bygget

Politiet sperret av et område på rundt 200 meter rundt legevakten.

Det var rundt 200 personer i legevaktsbygget da alarmen gikk.

– Vi fikk en melding om at det var observert en mistenkelig gjenstand på parkeringsplassen utenfor legevakten, og fikk beskjed om at vi skulle holde oss inn i bygget. Der var det trygt. Men ingen skulle forlate bygget. Vi satte opp vakter og ga beskjed på høyttaleranlegget om at folk måtte være inne i bygget, sa legevaktsjef Torbjørn Hiis Bergh.

– De fleste reagerte ganske rolig, så lenge de fikk beskjed om at det var trygt inne. Politiet var her med veldig mange menn og sperret området av kjapt, så vi tolket det slik at de hadde god kontroll.

OMFATTENDE: En rekke ambulanser i beredskap.

Forsvaret tilkalt

Gjenstanden lå omtrent midt på parkeringsplassen ved hovedinngangen til legevakten.

– Forsvaret har fått en muntlig henvendelse fra politiet med bistandsanmodning. Vi har sendt folk med spesialkompetanse på området på saken, fortalte Elisabeth Eikeland i Forsvarets operative hovedkvarter.

I 1300-tiden kom Bergen kommune med følgende oppdatering: «Legevakten ble tidligere i dag i en kort periode stengt for publikum da politiet sperret av området rundt legevakten. Det er nå åpnet opp igjen for at publikum kan komme og gå fra legevakten som normalt. Politiet holder fortsatt et mindre område i nærheten av legevakten avsperret.»

Les flere nyheter fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere