Har spor etter bankranere

Politiet har konkrete spor å gå etter i jakten på mennene som ranet en bank i Oslo mandag formiddag. Ranerjakten pågår for fullt.

- Vi sitter med konkrete spor, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere, sier fungerende vaktleder Jørgen Syvertsen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Jakten pågår
Ved 14-tiden mandag var fortsatt ingen personer pågrepet etter det væpnede ranet, i Sparebanken Østs lokaler i Oscars gate i Oslo fire timer tidligere.

- Opplysningene vi sitter med har kommet frem underveis i dagens etterforskning, er det Syvertsen vil si om sporene de har funnet.

Store mannskaper fra Oslo-politiet deltar i etterforskningen.

- Vi jobber aktivt ute i felten, men er snart ferdig med arbeidet vi skal gjøre i banken. Veldig mange er involvert i etterforskningen, sier Syvertsen.

Kan være fire
Det var like etter klokken 10.15 at minst to menn kom inn i banken. En av dem var bevæpnet med håndvåpen.

Ingen skudd ble løsnet og ingen personer ble skadd, men ranerne fikk med seg et ukjent pengebeløp som de puttet i en bag.

- Det er mulig det var flere enn to ranere inn i banken, og at det var en eller to medhjelpere utenfor, sier Syvertsen til TV 2 Nettavisen.

Kledd i regndress
Politiet håper nå på en snarlig pågripelse av ranerne.

Ranerne skal være i slutten av 20-årene. De hadde på seg mørkegrønne regndresser med hette.

En av dem hadde en svart T-skjorte med Metallica-emblem under regnjakka. De stakk fra banken i en svart firehjulstrekker, ifølge NTB.

Bilen ble senere funnet på Lille Forgner. Derfra kjørte ranerne i en gul Ford Scorpio varebil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.