*Nettavisen* Nyheter.

Har startet søk i boligblokka

Foto: Scanpix

Torsdag startet politiet og brannvesenet søket etter de omkomne i Fjelltunvegen 31 i Ålesund.

03.04.08 12:39

Politiet og brannvesenet i Ålesund iverksatte torsdag søk etter omkomne i den sammenraste boligblokka Fjelltunvegen 31. Operasjonen startet klokka 10.00.

- Det er redningsmannskaper fra Oslo brannvesen som skal gå inn i bygget, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Jølstad ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under)

226846

Grundig planlagt
Søket i bygningen er grundig planlagt, men innebærer høy risiko og kompleksitet, ifølge politiet. Det er lagt spesielt vekt på et høyt etisk nivå i arbeidet og på sikkerhet for involverte mannskaper, heter det i en en pressemelding fra Sunnmøre politidistrikt.

Det betyr blant annet at pressen har fått en spesiell anmodning om å vise hensyn og at eventuelle skuelystne blir holdt på god avstand.

- Det jobbes med å sette opp en skjerming av området, sier Jølstad.

Eksplosjonsfaren over
Onsdag ble det skutt hull i propantanken som ligger under den sammenraste blokka. Det er dette som nå har beredt grunnen for søkoperasjonen. Fram til i går ble det vurdert som for usikkert å starte søk i området på grunn av eksplosjonsfaren. De pårørende fikk for første gang besøke ulykkesstedet onsdag ettermiddag.

Håper å finne alle fem
Politiet sier de har håp om å finne alle de fem omkomne etter rasulykken 26. mars.

Søket foretas av mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat under ledelse av brannvesenet i Ålesund. Det søkes med to lag av tre mann, som er inne i bygget en time hver. Politiet i Ålesund følger aksjonen med etterforskere og teknikere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.