*Nettavisen* Nyheter.

Har ventet i fem døgn på å komme hjem

Lisboa: Helge Hanstensen og Karin Hassel Hanstensen med sønnene Casper Hassel Hanstensen (10) og Nicholas Hassel Hanstensen (6) kom seg ikke hjem fra ferien i Florida og har de siste dagene ventet i Lisboa.

Lisboa: Helge Hanstensen og Karin Hassel Hanstensen med sønnene Casper Hassel Hanstensen (10) og Nicholas Hassel Hanstensen (6) kom seg ikke hjem fra ferien i Florida og har de siste dagene ventet i Lisboa. Foto: PRIVAT

Familien Hassel Hanstensen skulle reist hjem fra ferien i USA på torsdag. Fem dager senere sitter de fortsatt i Lisboa og venter på flyet hjem.

04.08.15 23:00

Romerikes Blad: – Det verste er uvissheten og å aldri vite når vi kommer hjem, sier Karin Hassel Hanstensen.

Familien på fire fra Blystadlia i Rælingen hadde vært på ferie i Florida i fire uker. Men å komme seg hjem skulle ikke bli lett.

Familien skulle ta fly fra Tampa til New York og videre fra New York til Oslo. Problemene startet da det første flyet fra Tampa var forsinket, og de ikke rakk flyet videre til Oslo.

Ettter flere timer i kø på flyplassen i New York for å finne et fly som kunne ta dem med hjem endte de opp med å sove to netter på hotell i New York.

Strandet i Lisboa

På lørdag skulle de endelig komme seg hjem via en mellomlanding i Lisboa.

– Vi hadde bekreftelsen med oss og fikk boardingkort til Lisboa, men ikke til Oslo, forteller Hanstensen.

På flyplassen i Lisboa fikk de vite at flyet til Oslo likevel ikke hadde plass til dem. Siden søndag har familien oppholdt seg i Lisboa mens de venter på å komme med på et fly til Oslo onsdag kveld.

– Ungene forstår ikke hvorfor vi ikke kan komme hjem. Begge har hatt en reaksjon. Vi har også måttet ringe arbeidsgiver og fortelle at vi ikke kommer oss hjem. Vi sover ikke godt, selv om vi bor på gode hoteller, sier Hanstensen.

Hjem onsdag kveld

Når Romerikes Blad ringer sitter familien på en sightseeingbuss i Lisboa for å få tiden til å gå.

– Vi kan ikke akkurat sitte på et hotellrom i tre døgn når vi har to små unger med oss. I går var vi i dyreparken og i dag er vi på sightseeing, sier Halstensen.

Beskjeden fra flyselskapet er at de får komme med på et fly til Oslo onsdag kveld. Etter de siste dagene tør ikke Hanstensen å stole helt på det.

– Vi får bare se, vi stoler ikke på noen lenger. Vi har hatt litt av en retur, sier hun.

– Ikke igjen

Familien har kjøpt flybillettene og reist med flyselskapet United Airlines.

– United har oppført seg ... jeg har ikke ord for det. De er arrogante, Vil ikke høre. De som har prøvd å få oss hjem er ikke problemet, det er de litt høyere opp. De har ingen over seg som kan gi dem tillatelse. De som jobber på flyplassen var greie nok. Det er en arrogant holdning overfor kunder som jeg synes er helt hinsides. Jeg kommer ikke til å fly med dem igjen, sier Karin Hassel Hanstensen.

RB har vært i kontakt med Uniteds pressesjef i Europa, Kevin Johnston. Han sier til RB at han vil sjekke opp saken med familien fra Rælingen. Han er framlagt synspunktene til familien, men har etter flere timer ikke klart å komme opp med noen svar.

Se flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.