Gå til sidens hovedinnhold

- Har video av voldtektsmannen

Politiet mener de har voldtektsmannen i Sandvika på video. En mistenkelig mann og den fornærmede kvinnen er fanget opp av et overvåkningskamera.

- Vi er rimelig sikre på at han er gjerningsmannen, men bildene er ikke gode nok til å identifisere ham, sier politiavdelingssjef Tom Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Videofunnet har betydning for den videre etterforskningen i saken, siden dette gir politiet en bekreftelse på kvinnens forklaring.

- Det vi ser bekrefter hennes observasjon, at noen skal ha fulgt etter henne fra Sandvika storsenter. På videoklippet ser det ut som om mannen følger etter henne, sier Søreide.

Ventet på henne
Klippet er på bare noen få sekunder, og er tatt opp utenfor hovedinngangen til kjøpesenteret. Kvinnen kommer gående inn i bildet, og der står allerede mannen som politiet mener er gjerningsmannen.

- Det ser ut til at han står og venter på henne, og da hun går ut av bildet følger han etter. Mannen har en mørk jakke og lyse bukser på seg, sier Søreide til TV 2 Nettavisen.

Politiet jobber nå med å sjekke andre overvåkningskameraer i området, i håp om å klare å identifisere mannen. Som kvinnen har forklart, fulgte han etter henne helt frem til hennes hybel ved kjøpesenteret mandag kveld. Inne i hybelen ble hun voldtatt.

Lager tegning
Ut i fra kvinnens beskrivelser og det som skimtes på videoklippet, vil det i løpet av torsdagen bli laget en tegning av voldtektsmannen.

Politiet håper dette vil kunne gi dem avgjørende tips.

- Vi har ikke fått mange tips så langt, men de vi har fått dreier seg både om personer og observasjoner, sier politiavdelingssjefen.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot